Asminela16 Selam kızlar şuan bebeğim 15 günlük ve 16 temmuzda normal doğum yaptım. 15 temmuz sabahı uyandığımda iç çamaşırımds ıslaklık hissettim ve çok umursamadım değiştirip tekrar uyudum sonra uyandım ve aynı ıslaklık yine vardı tuvalete gidip bakmak istedim ve o ne şak diye yarım bardak bir şey boşaldı ve tutamadım asla.Yani su olduğunu kesinlikle anlıyorsunuz zaten yapısıda farklı asla çiş gibi değil.Neyse eşimi uyandırdım ve duş aldım sonra hastaneye gittik muayene oldum ve dedilerki evet suyun gelmiş açılman yarım parmak kadar ve bende sıfır sancı.Hemen yatışım yapıldı ve 6 saatte bir antibiyotik vermeye başladılar çünkü enfeksiyon olabilirmiş.Sonra ben odada pilates topuyla spor yapmaya devam ettim çünkü 42 saat içinde açılmam olması gerekiyordu olmazsa suni sancı verceklerdi o da olmazsa sezeryan olcaktım.Ve ben asla sezeryan istemiyordum neyse kızlar cumartesi günü o şekilde geçti eşimle yürüyüş yaptık falan ben pilates topula aşırı çok hareketler yaptım asla oturmadım resmen.Pazar sabahı muaeyene ettiler ve sadece 2 cm açılmam var ve sancım sıfırrr.Hemşire spor yapmamı ve akşama kadar açılmamın artması gerektiğini söyledi.Neyse biz çıktık bahçeye ve ben kaldırımda bir ayağım yerde sek sek gibi yürümeye başladım ama hızlı hızlı yaklaşık 1 saat bu şekilde yürüdüm odaya geldik yine pilates topula ileri geri hareketler yaptım ama tüm enerjimle asla durmadım.Saat 12 civarı hafif adet sancılarım başladı ama önemsizdi ben yine devam ettim ve neredeyse 5-6 saattir sürekli aktif kaldım.2 gibi hemşire geldi ve dediki evet açılman 5 cm ve epidüral takalım hızlı ilerliyor açılmaların geç kalmayalım ama ben sadece adet sancısı hissediyordum bu yüzden dedimki hayır ben dayanıyorum şuan saat 5 e kadar bekleyelim çok artarsa eğer takarız hemşire okey dedi ama ben artık yorgunluktan ölüyodum neyse biraz uyumak istedim ve o da nee saat 4 gibi sancımın şiddedine uyandım kasıklarımdan bir şiddetli geliyor asla yatakta duramadım hemşire geldi ve dedi açılman 7-8 cm hemen karar ver epidüral istiyormusun dedim 10 dk bekleyin haber vericez ve hemşire odadan çıkarken gerçek sancım geldi ve resmen hastaneyi inlettim hemen beni doğum odasına götürdüler ve bi baktılar sancılarım 2 dk bir geliyor ve şiddeti çok fazla hemen epidüral takıldı ve etki etmeden baktılar 10 cm olmuş dediler doğuruyorsun başlıyoruz birazdan.Epidüral gerçekten mükemmel bir şey etki etmeye başladıktan sonra sadece karnımda hafif kasılmalar hissetim o kadar ama bacaklarım falan asla bende değiller sıfır his.Doğum başladı ve doktor ıkın diyor bende his yokki nasıl ıkınayım hissetmiyorum asla epirürali kestiler ve biraz hissetmemi beklediler.Biraz sonra doktor tekrar ıkın diyerek başladı doğum ve 3çer seferler halinde 4-5 sefer ıkındıktan sonra ben artık yorgunluktan bayılmaya başladım böyle gözlerim karardı ve uyku çöktü bana sadece ses duyuyorum tansiyonu düşüyor diye .Sağ tarafımda eşim var sol tarafımda hemşire var ve hemşire uyan ıkın bebek burda başına dokun diyor eşimde kendine gel gelmezsen bebeği sezeryanla alcaklar falan bişeyler söylüyor ve ben şakk kendime geldim ve doktor elimle oğlumun kafasına dokundurdu beni o bana güç verdi ve son 3lük seferde bebeğimi doğurdum ve kucağıma aldım.Allahım o an onun sesini duymak çok çokk güzel bir his.Eşimin yanımda olması ve doğuma girmesi bana güç verdi yoksa asla yapamazdım .Kızlar size tavsiyem yani benim yaptıklarımla ben sadece 3 saat sancı çektim onunda belki yarım saati gerçek doğum sancısıydı.38 den sonra her akşam minimum 6 bin adım attım ama tempolu yürüdüm sonra hergün yarım saat sabah öğle akşam olarak pilates topunda spor yaptım evde çömelme hareketleri yaptım.Ve 39 da yani doğuma gitmeden birgün önce evi temizledim asla oturmadım çok aktif kaldım ve hergün 5-6 hurma yedim belki bunlar tetiklemiş olabilir.Ama asıl açılmamı sağlayan kaldırımda yarı sek sek yürüyüşü ve yine pilates topuyla yaptığım hareketler .Ve birde hemşire yatağa tutun popoşunu geri ittir çömel kalk demişti belki onunda etkisi olmuştur.Şuan çok şükür iyiyiz .Doğumdan sonra hemen kendime geldim ama epidüral yüzünden sanırım 1-2 gün sarhoş gibi bir etki bıraktı bende sonra o da geçti . Rabbim herkese kolay sağlıklı doğum nasip etsin 🤲🏻🤲🏻🥰🥰🥰
MoonLighty Asminela16 maşallah ne güzel bir doğum hikayesi olmuş. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Kesi oldu mu acaba sizde
Lafayette Asminela16 Asminela16 elimle kafasina dokundum dediniz ya şak kendime geldim fln yani sol gözumden şıpır şıpır aktı, o baygınlikta onu hissedip ilac artik neyse onun etkisinden çıkmanız duygulandım,darısı bize
imeaeb Asminela16 Merhaba kesik dikiş vs var mı canım? Maşallah Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin❤️
Asminela16 Ve kızlar ben hep normal doğum istedim ama çevremden hep çok zor çok acı çekiyosun falan belin ayrılıyor resmen kemiklerin kırılıyor falan diye hikayeler dinledim ama asla içime kötü bir şey düşürmedim hep dedimki yaparım korkmadım.Ve doğum sancısı aynen adet sancısı gibi başlıyor kızlar daha sonra acısı artıyor ama sürekli değil mesela benim ilk yarım saatte 10 dk bir vuruyordu ama asla beni kıvrandırmıyordu .Eşim derecesine bakıyordu 60 dan sonrası acıtmaya başlıyordu ama o da max 1 dk sonra 9 dk rahattım bu şekilde ama son sancılar gerçekten 2 dk bir geliyordu ve derecesi 90-100 falan yazıyordu. Ve epidüral takılırkende acımadı yani oraya odaklanmadım kendimi sıkmadım sadece oğluma kavuşmak için sabrettim ve sürekli her sancıda “Allahım kolaylaştır” diye dua ettim asla isyan etmedim ve çok şükür kötü bir doğumum olmadı.Normal doğum anlatılan kadar kötü değilmiş onu anladım 🥹
Aslyllmmaazz Asminela16 bebeğiniz kaç kiloydu bende normal istiyordum ama 1 hafta önce iri bebek dediler 37+2 iken 3500 grdi.
1prensesannesi__ Asminela16 ben 2016 yilinda ilk dogumumu yaptim ve sancım en fazla 54ü gördü üstüne cikmadi hic ıkınırkende sıfır sancı hicbirseysiz normal dogum yaptim sporu bilmem ama cok yürüyün kızlar her bos vaktinizi ayakta gecirin benim evim yokus asagiydi ve sürekli o yokusu cikmam gerekyodu cok rahat dogurdum üstelik hamilelikte 20 kilo almistim kendimde cok zayif degildim bol bol yürüyün 😃
birnilmeselesi Asminela16 bendeki sancı 180 vurmuş eşim öle diodu ben o sıra yorganı yatağı dişliyomyşum 😅 herkesin gerçekten doğum hikayesi çok farklı
Asminela16 Aslyllmmaazz 4 kilo 40 gr 53 cm doğdu bebeğim ve bizim içinde başı büyük iri bebek dediler canım
Aggg Asminela16 bana da suyun fazla ve bebek 3600 diyorlar 39*2 yim şu an ve ara ara gelen adet sancısı dışında hiç bi şey yok eğer haftaya kadar gelmezse kilodan dolayı sezeryane dönebilir
Elif2796 Asminela16 bana da bebeğin 36 haftalık ama kafası 39 hafta ile uyumlu dediler bakaalim sizinki denildiği gibi kafası buyukmu oldu
Rabiabtr Asminela16 Merhaba benimde bebeğime 29. Haftada iri bebek dediler ama sonra haftasıyla uyumlu dediler 33. Haftada kafası iri dediler haftasına göre 2 hafta önde gidiyor bebeğinizin kafa ölçüsü ne kadardı acaba doğduğunda normal miydi
Asminela16 MoonLighty amin inşallah canım çok sağol evet kesi oldun6 tane dikişim var .İlk günler otururken gerçekten acıtıyordu ama 1.haftadan sonra dikişlerim düşmeye başladı
Asminela16 Aggg canım benim içinde sezeryan olabilir diye konuşmuştuk ama suyum gelince ve 48 saat içinde doğum başlaması gerekiyor dedi doktor ve ben en başından beri normal istediğimden çok spor yaptım çok aktif kaldım hastanede bile asla oturmadım belki bunun tek bir kötü yanı vardı doğumda ıkınmaya gücüm kalmamıştı ama çok şükür Allahım yardım etti .Tabiki öncelik herzaman bebeğin ve annenin sağlığı ama kilolu diye normal olmaz mantığına karşıyım canım Rabbim yardım ediyor tabiki olmadı o zaman sezeryan mecburuz yani
Sunaozturk Ayy bende normal istiyorum ve korkmuyorum sanırım ilk doğumum olacak şöyle düşünüyorum daha ,15 yaşındaki kız çocukları doğum yapabiliyor bende 21′im ben niye yapamiyim ki zor olsaydı dendiği kadar kimse 10 çocuk getirmezdi 😂kendimi böyle motive ediyorum
Asminela16 Sunaozturk ayy evett gerçekten ben doğumu inanılmaz zorr dehşet bir şey zannediyordum ama beklediğim kadar olmadı o sancılarda bile Allahım kolaylaştır diye dua ettim inanarak sanki bana 20 saniye gibi geliyordu eşime soruyordum kaç dk sürdü 1,5 diyo diyodum hayır bitti hemen inan Allah yardım ediyor ve öyle dehşet bir şey asla değil
Asminela16 Aysnrhner atıldı canıö 6 tane dikişim var ve bastırıldı ama çok can yakan bir şey değil bastırmadan önce ıkın dedi ıkındım sonra dedi bastırcam öyle belki 10 saniye sonra bitti
Asminela16 Lafayette kesinlikle canım 🥹🥹 O anı asla asla unutamam kendime gelemiyorum resmen uykum var dedim ve gittim çevremde sesler var ama gözümü bile açamıyorum ama o dokunuş beni kendime getirdi ve dedim evet çok az kaldı.Allahım herkese nasip etsin gerçekten çok çok farklı
Asminela16 Sevidmn bence bütün süreç annede bitiyor kendizi pozitif şeylere odaklayın kesinlikle işe yarıyor ve ben herzaman normal doğuracam dedim pes etmedim 😂🥰
momness Asminela16 hikayeni okurken beni en çok etkileyen yer doğumun son dakikalarında tansiyonun düşmesi oldu resmen okurken gözlerim doldu çünkü ben ne çeşit olursa olsun iğne vurulduğunda tansiyonum düşüyor ve kendime gelemiyorum normal doğum çok istiyorum ama korkuyorum yapamam diye hikayenin devamında başarabilmiş olman beni çok mutlu etti inşallah darısı bizim başımıza🤍🌸
Kuzuletta momness Bu durumunuzu şimdiden doktorunuzla paylaşsanız, belki sizin için sezaryen uygun görebilir. Daha önceden konuştunuz mu bu durumu
Asminela16 momness çok sağol canım 🥰 İnşallah Allahım sanada yardım etsin ve sağlığın el verirse normal doğum yap canım kesinlikle kendini hemen toparlıyorsun ve bebeğinle ilgileniyorsun öncelik sağlık tabiki 🥰🤲🏻
momness Kuzuletta evet konuştm ama doktorum bana endişe edeceğin bir durum yok merak etme biz hep başında olucaz dedi.. rahat hissetmemi sağladı . Ben normal çok istiyorm Allah nasip ederse sezeryandan daha çok korkuyorm
bendeanneoldum_ Asminela16 rabbim sana bağışlasin inşallah bebeğin ordan çıkışını hissettin mi yani kaç dk içinde çıkıyo yırtılma varmı dikiş
Asminela16 bendeanneoldum_ amin inşallah , hayır hissetmedim ve zaten hissetmiyorsun bacakların falan uyuşuyor tamamen ve doktor ıkın dedikce ben diyodum nasıl ıkıncam his yokki doktor kafanı bağrına yasla ve tüm gücünle ıkın dedi ve asla ıkınmayı kesmiyoruz böyle 7-8 saniye ıkınmak gerekiyor tek nefeste