adatuna Muhammed ismi çok ağır bir isim konduğu zaman çocuğa kötü bir laf söylememek gerek asla bağırmak bile olmaz bence tabi dinen bir sakıncası yok Peygamber efendimiz ‘Benim ismimle isimlenin ama künyemle künyelenmeyin’ demiş. Muhammed adını koyduklarınıza vurmayın ve onları iyilikten mahrum etmeyin", “çocuğa Muhammed adını koyduğunuzda ona iyi davranın, meclisi onun için açın, ona yüz ekşitmeyin.” Şeklinde de hadisler var, buna karşılık ‘Üç oğlu olupta birisine Muhammed adını koymayan cahillik etmiştir.’ Böyle bir hadiste var bilmiyorum ama isme saygıdan tercih edemem benim düşüncem efendimizin diğer isimleri de konulabilir zamanında İsmi Muhammed olup Hz Ömer isteğiyle değiştiren de olmuş. Atalarımız da önceden Muhammed ismi yerine aynı anlama gelen Mehmet ismini koyarmıs Sevgisi için aynılık, saygısı için gayrılık olsun diye. Netice olarak biraz sorumluluk gerektiren isim olduğunu düşünüyorum çünkü ahir zamanda yaşıyoruz biz oğlumuza iyi davransak saygısızlık etmesekte etraftaki insanlar ismine saygısız davranacaklar bilmiyorum ben böyle düşünüyorum sadece yine de düşüncelere saygım sonsuz uzun oldu kusura bakmayın lütfen 😊