nb- Kızlar selamm. Bu 2. gebeliğim. Henüz 9 haftalık. Ama bi dahaki kontrolüm 12 de ve doktorum serklaj önerdi. Daha önceden 25 haftalık bi doğumum var fakat rahim ağzıyla ilgli değildi kese etrafında hep kanama vardı 25e ladar bu yüzden erken doğum olmuştu. Hiç etrafımda olan da yok bilemedim yaptıranlar tavsiye eder mi geçrekten işe yarar mı bi bilgi verseniz çok sevinicemmm 🥰
Hnd3535 nb- benimde 21haftalık kaybım var. Rahim ağzı yetmezliği tanısı koyuldu o zamn. Kanamlarım vardı durduramadılar bebekte doğdu. Banada doktor 12.haftadan sonra yapılan testler iyi gelince 14.haftamda yaptı. Rahim boyum iyiydi ama önlem amaçlı yapmayı uygun gördü. 1hft oldu yaptırmanın faydalarını görüp vaktinde doğum yapanlar var bizde öyle oluruz inşallah
Alizee nb- benimde 26 haftalıkken kovid oldum ve ağır enfeksiyon geçirdim ve erken doğum oldu. Şimdi 22 haftalığım dr önermedi, çünkü onunda riskleri varmış. Bakalım, Allah yardımcımız olsun. Progestan kullanıyorum hamileliğin ilk ayından beri. Uzanıyorum hep.
Defnesmomy nb- ben serklajliyim erken haftalarda atılan serklajlarda hareket kısıtlaması bizim kadar olmuyor 22+5 te yaptırdım 30+0 oldum. Takdir sana kalmış
Sara-2007 Alizee enfeksiyonu nasil anladiniz,bende cpvid kecirdim ikizlerimde sonra suyum gelmisfi hep kendiminsuçladim ki,kendime dikkat etmedim diye oldu
Alizee nb- emin değilim ama 3 dr sordum 3üde öyle dedi. Sanırsam enfeksiyon ve su kesesinin patlama riski.
Alizee Sara-2007 Kovid geçirdikten sonra size kan sulandırıcı verdiler mi? Benimde suyum gelmeye başlamıştı. Kesenin zaten delinmesi enfeksiyon göstergisi, kovidde pinevmoni çeşiti, ağır enfeksiyon.
Balahatunn Ilk oglumda rahmimde perde vardi. Onlem amacli serklaj yapildi ve vaktinde dogdu. Simdi tekrar hamileyim yine onlem amacli serklaj yapildi. Rahim agzinda kisalik varsa mutlaka yaptir erken donemde. Riske atma bebegini. Serklaj guvende hissetiriyor insana
nb- Balahatunn yaptırıcam muhtemelen. Peki mesela 14 de filan yaotırdım diyelim hep yatılıyo mu sonuna kadar kendini çok yormadan günlük yaşantına devam edebiliyo musun ?
Balahatunn nb- hep yatmiyorum canim onlem amacli oldugu icin. Ilk serklajimda calismaya devam ettim. Eve gelince is yapmiyordum dikkatliydim. Simdi de surekli yatmiyorum ama oyle egilip kalkmali uzanmali isleri yapmiyorum dikkatliyim