Zeynep_ze Merhaba kızlar ben 23haftalık hamileyim doktora gitmeme 10gün kadar var ve şeker yüklemesi ister mi istemez mi bilmiyorum bebeğim en son 2 hafta önden gidiyordu ben yaptırmak istemiyorum ama acaba evde kendim şekerimi aç tok ölçsem on gün boyunca sonra o değerleri doktora göstersem acaba şeker yüklemesine gerek olup olmadığına öyle karar verir mi doktor
Alizee Zeynep_ze benim bebeğim 2 hafta önden gidiyor, ama ben açlık tokluk ölçüyorum. 2 hafta sabah uyanır uyanmaz, sonra kahvaltı, öğle ve akşam yemeği zamanı ilk lokmadan 1 saat sonra ölçün.
enguzelheyecan28 Zeynep_ze sağlık ocağından 3 aylık kan şekerinize baktirin ayrıca açlık ve tokluk kan sekerinize de baktirin. Eğer elinizde seker ölçüm cihazı varsa her gün aç tok sekerinize bakıp not alın ve doktorunuza gösterin bence
tunasmom Zeynep_ze neden yaptırmak istemiyorsunuz merak ettim açıkcası bebeğiniz 2 hafta da önden gidiyormuş bir de yaptırsanız iyi olur bence doktorunuzda önerecektir şeker yüklemesini 🙂
Ocak_123 Bir tanıdığım da yapmak istemediği içn aç tok evde kendi ölçüm yapmıştı doktorunuzla konuşup öyle yapabilirsin
Zeynep_ze tunasmom kendime güvenemiyorum aslında midem çok hassas hem şekerli suyu içip hemde iki saat dayanabilir miyim bilmiyorum ayrıca çevremde hiç yaptıran yok hep karşı görüşteler o yüzden böyle önlem almayı düşünüyorum zaten yüksek çıkarsa yaptırırım o zaman ama normal seyrederse doktorum sorun görmezse yaptırmam
minik-anne2323 Zeynep_ze ah bu gereksiz yorumlar çevreye çok aldırış etme saba tavsiyem bunca yıl boşuna bu doktorlar okumuyorlar demi yaptırman gereken bişeyse yap zaten sakıncalı olsa sağlık bakablıpı bunu yasaklardı böyle düşün
K11 minik-anne2323 Eğer çevremi dinlesem 200 ler de olan şekerimi bilemeyecektim ve belki de bebeğimin hayatını riske atacaktım Allaha şükür doğuma kadar diyetle + yürüyüşle dengeledim. Yorumunuz çok doğru.
Zeynep_ze turkuaz_ hem kendime güvenemiyorum midem bulanır kusarım ederim diye hemde çevremde yaptıran yok o yüzden hep karşı görüşteler o yüzden bide evde ölçüm cihazım var en azından yaptırmadan evde kendim denerim önce diye düşündüm