Öncelikle herkese merhabalar çok pozitif olduğunu düşünmesem de gene de pozitif olan doğum hikayemi anlatmaya başlayayım hamileliğimin en başından beri etlik şehir hastanesi perinatoloji takipliydim 40+5te inatçı oğlum doğmadığı için planlı bi şekilde yatışımız yapıldı 37. Haftamdan beri yürüyüş merdiven çıkma plates küvetin içine sıcak su koyup oturma hurma çubuk tarçınlı su ahududu yaprağı çayı yapmadığım şey kalmadı o yüzden kendinizi yormayın herşey çocukta bitiyor çarşamba günü kontrole gittik perinatoloji 3.kat b blok servisine yattık doğumun nasıl başlatılacağına orda karar verildi hasta dosyam dolduruldu eşimin de imzaladığı evraklar vardı önlüğümü giydim üzerimde metal ne varsa herşeyi çıkartıp telefonumla beraber eşime teslim ettim ardından perinatoloji 3.kat a blok servisine transfer oldum doğumu başlatmak için geldim bu servise doğum başlayınca gene b bloğa geçtim zaten aynı kattalar 11de servise girdim işlemlerin bitmesi doğumu başlatmaları filan 1i buldu bu arada balon uygulamasıyla doğumum başlatıldı hiç açılmam yoktu rahim ağzına takılan balon sayesinde saat 1de takıldı 3de balon düştü 4 cm olmuştu çarşamba günü başka herhangi bi işlem yapılmadı kendi sancımı bekledik perşembe günü suni sancı verilmeye başladı sabah 11de tabi suni sancıyı aldıkça sancılarım da arttı ama sürekli sancıdan kaçındığım için doğumum taa akşam oldu bu süreçte annemi kayınvalidemi eşimi sırayla aldılar hatta eşim 3-4 saat yanımda kaldı tuvaletim geldi çok yoruldum dediğim için sürekli suniyi çıkarttırdım zorumla o bir saat aralarda hep uyudum iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim süreci çok yavaşlattım 11de almaya başladığım suni sancıyla akşam taa 8de doğum yaptım saat 6da açıklık 6 cm olunca suyumu patlattılar ve b bloğa geçiş yaptım ben geçerken eşime aileme haber vermişler bebek için kıyafet istemişler doğumum orda gerçekleşti bi odada doğum yaptım aynı odada oğlumun kontrolleri aşısı herşeyi yanımda yapıldı herkes sağolsun çok ilgiliydi doğduktan hemen sonra kakasını yaptığı için kucağıma vermediler ağzını burnunu temizledikten sonra verdiler ama plesantayı çıkarırken ağrılı olduğu için gözüm bebeği bile görmedi kendi ağrımdan 20.19da oğlum doğdu benim dikişlerim oğlumun üstü filan derken saat 9da normal odaya alındık normal odaya geçerken annem ve eşim yanımdaydı sonrasında eşimin ailesi babam filan herkesi aldılar odaya gösterdiler 10 dkka herkes durdu sonra çıkarttılar normal doğumda 24 saat kalma zorunluluğu varmış ama biz öğlen 4-5 gibi çıkış yaptık doktorlar çıkmam istersem çıkabileceğimi kalmak istersem kalabileceğimi ama sağlık açısından bi sıkıntımız olmadığı için çıktık ikimizde çok iyiyiz şükür şimdi emmeyle uğraşıyoruz 🫣🥴