Kızlar merhaba 19 haftalık hamileyim cinsiyetimz kız şuan hiçbir hazırlık yok ama başlamak istiyorum çünkü günden güne zam geliyor biliyorsunuz en gerekli olan neler bana bilgi verirmsnz
Kızlar neyden başlasam bilmiyorum
ilaydakaya-21 park yatak alım bence mutlaka anne yanı için ve gelecekte de oyun alanı olarak kullanılıyor ayrıca taşıması da çok rahat
ilaydakaya-21 yeni doğan ihtiyaçlarını almaya basla önce sonra devamı geliyor zaten hastane çıkışı, zibinlari, çorapları, patikleri, tarağı, tırnak makası vs vs vs bitmiyor zaten alacaklar 😂😂 sonra beğendiğin kıyafetleri doğacağı zamana göre ayını hesaplayıp alabilirsin. Erken almak maddi olarak daha kârli tabi ben 1 yas için bile bir kaç parça aldım ileri dönemde daha pahalı olacak çünkü
ilaydakaya-21 büyük eşyalardan başla biz öyle yaptık ve aldığımız zamanla şuan arasında hepsinin 2 kat fark var bebek arabası yatak banyo seti mama sandalyesi beşik bunları al aradan çıksın ve en çok zamlanan onlar sonra kıyafet vs yavaş yavaş alırsın zaten
Bence de büyük eşyalardan başlayın..Ve toplu almak yerine zamana yayarak alın. O kadar cook sey almısım ki hiç para harcamadım alısveris yapmadım sanıyordum. Yıkama sonrası dolabı yerlesince anladım😂
ilaydakaya-21 bebek arabasını aldık canım biberon ve emzik te aventi seçtim onlarda indirim de denk geld 1200 yerine 600 küsüra aldım 2 biberon suluk emzik aralık yada ocak doğumum olcak inşallah ozamana 2-3 katı bile olabilir diye aldım
- Düzenlendi
ilaydakaya-21
Bebek beşiği park yatak veya mobilya hangisi tercih ederseniz .
Bebek arabasi ve puseti
Ateş ölçer temassız olanlar çok iyi
Buhar makinesi
Bebek telsizi
Bebek nevresim takımı beşik veya yatak için.
Oyun halısı
Bebek banyo küveti seti
Biberon emzik( kullanacaksanız)
Mama sandalyesi
Büyük olarak bunlar aklıma geldi .
ilaydakaya-21 Alınacaklar zaten bitmiyor canım. Ama istersen park yatak-korbell çöp kovası-bebek arabası bu gibi ağır şeylerden başlayabilirsin. Korbell ağır değil ama ebebekte indirim günleri oluyor güzel fiyata yakalayabilirsin 😬 en hızlı zamlananlar bu tür ağır şeyler
ilaydakaya-21 pahalı olan şeylerden başla yatak bebek arabası puset küvet gibi indirimleri takip et yani artık neyi erken alırsan o kadar iyi çok pişmanım 30.haftalara bıraktığıma sen yapma
ilaydakaya-21 ben sürekli zam geldiği için büyük eşyalardan başladım 22haftalığıö bebek arabasını park yatağını halletim gördüğüm yerde de işte alt açma pike puset örtüsü falan onlarıda hallettim şimdide işte odasına eşya arayışındayım oda yapsam nasıl yaparım diye düşünüyorum fikir arayışındayım
- Düzenlendi
Nacizane tavsiyem büyük parçalardan başlaman. Yatak, arabası, sallanan ana kucağı, bezler (1 2 3 4 5 numara şeklinde çoklu almıştım ben) ıslak mendillerini aldım koli şeklinde, dolabını aldım mesela en son. Ara ara da uygun bulduğum kıyafetti , zıbındı onları aldım. Emin ol büyük parçaları önden halletmen senin için çok iyi oluyor maddi olarak da manevi olarak da kafan rahat oluyor
ilaydakaya-21 bence bunları kalem kalem listeleyin ve en çok zam gelipte iyice artacak büyük parçaları alabilirsiniz.
Bebek arabasi ve puset. Beşik( ben ahşap almistim ama park yatağa donduk anne yani olarak çok rahat ve konforlu) Ev tipi ana kucağı, oyun halısı, ateş olcer (koltuk altı ve temassız), nebulizator, nem(ısı)ölçer, çöp kovası, banyo seti, reflu yatağı, bolca ağız mendili, muslin örtü, bebek için aydınlatma, bebek kamerası, şimdiden iyi marka arastirarak şampuan masaj yağı vs de alabilirsiniz 1 er tane. Biberon,emzik(biberon ve emzik temizleyicileri var deterjan olarak bunun yanında fırça ve kurutucu set şeklinde alabilirsiniz. Şimdiden Rabbim her türlü yardımcınız olsun 🤲🏻
Svlyk amin çok zor