Deletedmom0071 Ummu_hafsa İmara erkek ismi Ümmü İmara da İmara’ın annesi demek. Bu yüzden kıza uygun bir isim değil maalesef.
Deletedmom0071 Ummu_hafsa o zaman Talha ve Taha falan da müennes bir isim mi? Semavi müennes bunların tamamı hanımefendi. Ama erkek isimleri.
Asl_13 Bu konuyu tartişmaya kapatıyorum isim onerise yorumda yapmanıza gerek yok hepinize teşekkür ederim birbirimizi kirmayalim hayırlı günler 👋
Asl_13 Deletedmom0071 ben arapça isim onerisimi istedim anlamadım herkes Arapca arapça yazmış bnde türce Kuran’da geçen isim istemiştim konu başlığı farklı olduğu için herkes anliyamadi galiba ahiretlik derken Arapcami dedim gerçekten kimse düzgün okumamış
Asl_13 Catsofmom bndece alakan yok senin uazkatn yakından niye bu kadar din diyince herkes yorum yapıyor ama saçma sapan bişey yazınca oooo evet çok güzel diyorsunuz onda anlamış değilim buda farklı zihniyetsilik
Edebiyacianne Asl_13 Mühim olan Kur’an-ı Kerimde geçiyor olması değil anlamı güzel olsun Kur’an’ı Kerimde geçiyor diye verilen bazı isimler put, lanetli kavim isimleri de oluyor. Anlamına odaklanmanızi öneririm. Asaf, Akif vb isimler yahut sahabe isimleri olabilir🌺 Asl_13 ,
Amigurumi Ben oğlum olursa yiğit kızım olursa Umay veya duru istiyorum hep çok hoşuma gidiyor söylenmesi de çok güzel 😊
Vilvilvil Asl_13 Bence seviyesiz yorumlara cevap vermeyin. Benim oğlumun adı Ömer Asım, Asımın anlamı namuslu, günaha ve harama yaklaşmayan, iffetli olan kişi 💐
Asl_13 Vilvilvil valla helal olsun size beni anliyanlar arasında siniz çok teşekkür ederim rabim çocuklarınizda bağışlasın inşallah
Deletedmom0071 Asl_13 evet “عسل” arapça bal demek. Üzgünüm ama Kuranda Türkçe kelime olması imkansız çünkü Arapça indirildi…
Asl_13 Deletedmom0071 okunuşu Arapcami buradkiler yok illahi Arapcami olcak yok omu olcak yok bumu ya arkadaşlar ahiretlik diyince niye aklınıza direk Arap kökeni geliyor