Deletedmom0071 Mesela Ertuğrul Gazi çok iyi bir müslümandı ama adı Türkçe şimdi bu insanın ismi ahiretlik değil mi? İlle de Arapça mı olmalı 😅 sahabe ve peygamber isimlerini elbette bu kategoriye almıyorum ama sırf Arapça ve Kuranda geçiyor diye isimlerin çoğu öyle sanıldığı gibi ahiretlik değil… çok güzel isimler var. Anlamı güzel olsun bizim kimliğimizi yansıtsın yeter. Yoksa çocuğunuzu ahirette ismi değil amelleri kurtaracak 🌸
Catsofmom Deletedmom0071 Peygamberimiz ‘anlamlı, güzel isimler koyun demiş.’ Bunlar kurandan ya da arapça isim koyunca kendilerini daha bir müslüman, çocuğuda salih amelli kul olacağını düşünüyorlar. Arapça olunca çocuk günahsız kalacak sanki. Saçma sapan isimler yapıştırıyorlar çocuklara. 1500 yıl önceki isimi koyunca ne oluyor yani.
Asl_13 Deletedmom0071 işte ahiretligin anlamını anlamadığıniz için direk arapmi olmalı diyorsunuz ahiret ne demek sizce çok bir müslüman olarak açıklamasını yapabilirsiniz?
Asl_13 Deletedmom0071 Zeyzey055 hahah bnde size çok gülüyorum müslüman olarak görevimi yapiyimde sonra rabim onu istediği kullarına nail eder bn sizin isim önerilerinizi istedim herkez boş yorum yapmış bı isim yazmak çok mu zor ama sırf laf olsun torba dolsun dimi 🤣🤣🤣
Guzelgunlerim Ahiret,ahiretcan,ahiretlik .ahiretlik isim ne Allah aşkına anlamı güzel olsun yeter ismi ne Mustafalar var sahtekar,ne bilim ne Asarlar var içki kullanan,ne Ademler var kötü huylu olan.Anlami güzel olsun yeter
Asl_13 Guzelgunlerim siz sadece anlamına bakıyorsunuz bnce ben şeyh Feyzullah konyavinin sofisiyim ne yazdığımı gayet iyi biliyorum yorum yapmak için yorum yapmayin
Sopsogukbaklava Kalendermesrep güzel bişey yazmaya çalışmış arkadaş. Dini ve inanlar için güzel bi isim demek istemiş niye anlamadınız ki 😄
Asl_13 Catsofmom sacede isim önerisinde bulunsaydiniz yeter yoruma gerek yoktu bnce ve dinle uzaktan yanından alakanız yok ☺️👋
Annesii23 Asl_13 ahiretlik derken Kutsal arapların isimleri mı demek istediniz biz ezik Türklerin Türkçe isimleri olmaz mı yani günah mı 🤔
Asl_13 Annesii23 işte zihniyetiniz bu kadar ahiretlik derken dünyalık değil biz öldükten sonra çocuklarımıza koyduğumuz isimlerle cagircaklar ve dinle hiç alakaniz olmadigda burdan beli
Annesii23 Asl_13 niye Allah Türkçe bilmiyo mu orada resmi dil arapça mı komik olmayın anlamı güzel isim koymak önemli arapça değil
Catsofmom Asl_13 🤣🤣 cv mi yazalım buraya dinle alakamız yokmuş muş. Senin çok alakan var dinle. Yalakalık yaparsan sırattan uçarak geçersin isimlere iyi bak
Freyan Asl_13 Hanımefendi burda aradığınız cevabı bulamazsınız burda Müslüman yok(!) Sizin sofilerden de yok(!) Buraya yazıp günaha girmeyin boş yere.Ahiretliginiz yanar Allah korusun kimse kurtaramaz