Bos 1 gün kalcam sanıp 6 gün kalmış, 1 aylık anne olarak bana göre fikrimi söylim.
Bebek için bir şey diyemicem az öz olmuş, 3 takım çok gibi gözükse de normal. Tek diyeceğim 2 takım koyup, yedek sadece alt üst koyabilirsin.Bizim çişimiz taşmıştı mesela,body zıbın altını değiştirmiştik.Şapka eldiven 1 çift kullanmıştım sadece.Kusması yoktu hala da yok, ağız mendilini kendi meme ucuma kullanmıştım.
Anne için; göğüs pedi aldım hala da kullanmadım.Pijamamı ıslatacak kadar süt ancak geliyor.Hastanedeyken kolostrum şeklinde damla damla yağlı geliyordu.
Hastane çıkış kıyafeti filan almamıştım.Doğuma gittiğim hamile taytım ve üstümle eve döndüm.Zaten doğum sonrası biraz karın oluyor 5-6 aylık gibi, öyle eşofmandı vs girmem imkansızdı.Aldığım 10 kg olsa da hamilelikte, doğum sonrask benim karnım 7 aylık halimle aynıydı.Daha şimdi anca 5 aylık gibiyim mesela.Kişiden kişite değişiyor.
Emzirme sütyeni, 1 aylık bebeğimle toplasan 3-4 kere takmışımdır.Onlar da hastaneye kontrole giderken filandı.Hastanede doğum sonrası hiç takmadım.Emzirme atleti kullanmıştım.Sütyen en gevşek haliyle bile sıkmıştı.Evde hiç bişi takmıyorum memeler rahat dolsun diye.
3 çorabın birini havlu çorap gibi koyabilirsin.Kasım bitiyor, kadın doğum katları sıcak olsa da doğum sonrası kimi kadın çok üşür kimi çok terler.
Emzirme elbisesi gereksiz.Doğum sonrası öyle 2-3 saatte bir emzir lafını bence dinlememek gerek.Ben onu uygulayım dedim, sarılığı 11 olmuştu.Eve geldik doğum sonrası, mık dedikçe saat başıymış 45dk araylaymış vs verdim hep memeyi.Sürekli emzirdim saate bakmadan.Sarılığı 4e düştü.Haliyle “ay dur emzircem elbisemi giyim” olmuyor.Ben lohusa geceliğimi bi taktım,düğmeleri açtım kapadım kimseyi (kocam annem dahil) gözüm görmedi.
Meme kremi kalkanı olabilir.Benim yara olmadı, ben eski usül her emzirme sonrası sütümü biraz sıkıyorum meme ucuma komple sürüyorum biraz kuruyunca kapatıyorum.Lansinoh evde var 4-5 kere sürmüşümdür 1 ayda.
Yanına yelek,havlu al.
Ben kettle de koymuştum.Gece 4 veya öğlen 2 sabah 7 farketmez, doğum sonrası 3 gün kaldım.İlk kakası yapışkan siyah kaka denen mekonyum oluyor.Hep ılık su yapıp, ıslak mendili ve pamuğu onla ıslatıp sildik poposunu.Hala öyle yapıyorum.Minik bir kap da götürmüştüm.
Senin eşyaları bir bohça, bebeğinkileri bir bohça yap.Yetiyor zaten.Ölçün aşağı yukarı öyle bişi olsun.Ben onların yanına nevresim bile koymuştum.