pandasever Ne alaka sen hangi akademik bilgiye dayanarak bu kanıya vardın? Anneleri kırmamak için 12de bir fikir söylüyorlar genelde değişebilir deniyor zaten. Çünkü o haftalarda bebeklerin genital bölgeleri çok şişkin oluyor birbirine çok yakın oluyor görüntü olarak. Erkek sanılıp kız çıkan çok oluyor ya da tam tersi. Cinsiyeti tekte bilen çok doktor gördüm ama sezaryen anında acil bir durum olduğunda eli ayağına dolaşan, etrafa bağırıp çağıran, krizi yönetemeyen. Doğum sonu acil durumlarda uterus bazı kadınlarda toparlanmaz mesela poşet gibi sallanır oluk oluk kan akar. B-Linch süturu diye bir şey var herkes bilmez. Bunu yapamayacak yetiye sahip doktor da çoktur mesela. Kasılmayan, toparlanamayan uterusa soğuk aletlerle şok yapılır, direkt uterusa Synpitan iğne çakılır, ki o iğnenin Rahime yapıldığına da her doktor bilmez. bunları yaptığın gibi rahim çık bızıklanmadan karın içine atılıp hızlıca hasta kapatılır. Açık kaldığı sürece rahim toparlanmaz. bunları çoğu doktor bilmez ben kendi doktorumdan öğrendim ameliyatta. Benim doktorum da başta erkek sonra kız dedi ama hastanedeki diğer tüm kadın doğumcular acil bir durum olduğunda benim doktorumu ameliyata çağırırdı. Hatta ondan öğrendiğiniz şeyleri diğer kadın doğumluları asiste ederken onlara öğrettiğimiz çok olmuştur. Bazıları gururuna yenik düşüp hocam Rahime synpitan çakalım, uterin arter bağlayın, Toygun hocayı çağıralım B-Lynch süturu atıyor dediğimiz halde sadece 22 yaşındaki hastaya HİSTEREKTOMİ yaptı bir doktorumuz. Yanımdaki arkadaşımla ağladık ameliyattan çıktıktan sonra. Yani tatlım bu işler senin tahmin ettiğin gibi dönmüyor. Buzdağının görünen kısmında eksik gördün diye görünmeyen kısmını yargılamaya ne hakkın ne de tecrüben ne de bilgin yok senin!