Biraz uzun ve karışık olabilir okuyana Allah sabır versin 😁🥴
22+6da detaylı ultrasonda plasentamin aşağıda olduğunu öğrendim. Ama hiç problem olarak aksettirilmedi hatta uyarilmadim bile ancak yine de dikkat etmeye başladım. Hastane olarak gata ve etlik şehire gidiyordum. 24+6da GATA’ya tekrar gittim. Hep ilhami güle muayene oluyodum (bilen çıkar diye isimli yazıyorum) ona da tabiki bu durumu söyledim. Plasenta ile bebeğin basinin aynı yerde olduğunu, rahim ağzını kapatmadığını, ne normal doğum ne günlük yaşam için bir sıkıntı olmadığını söyledi ve yine hatırlat kontrol ederiz dedi. Dün 29+6da bu sefer aysun aybatli argina muayene oldum. Hep asistan bu arada. İlhami güle çok kendine ölçüm vs yaptığı için tekrar muayene olmak istememiştim. Neyse bu doktorun asistanı daha oturup kayıtlara bakarken plasenta ne biliyor musun, 2 normal doğumun varmış ama bunda sezeryan olursun sonra niye oldum deme falan yaptı. Ultrasona geçtik ben kilosunu sordum ölçümleri aldıktan sonra bakayım dedim. ölçümler 2 hafta geri cikti, plasenta servikse yakin ama kapatmıyor dedi. Sonra geri çıkmasından dolayı farklı bir ultrasona geçtik orda normal çıktı ama kilosunu sorduğumda burası çok kalabalık sonraki gelişine söylerim yaptı 😒 tekrar muayeneye 34te çağırdı, doğum şeklini sorduğumda daha erken 32den sonra belli olur dedi. Madem 32de belli olacakti niye peşin peşin sezeryan yolunu yaptı? Gece sanci ile gitsem kayıtlara bakıp direkt alacaklar belli ki orada soğudum. Sancı çektiğimiz yerde de hep berabermisiz arada perde varmış bunu da öğrendim iyice soğudum hastaneden.
Bu arada pazar gece bir kanama yaşadım etlik şehir acile gittim alttan ve üstten muayene ettiler. Plasenta asagidaydi onunla mi alakalı dedim hayır plasentaya ben de baktım ama aşağıda değil dedi doktor. Kanama sebebi de rahimden sanırım çünkü kese ve plasenta alakalı değil. Hem alttan hem üstten bakılıp plasentada sorun yok deniyor, salı günü gidiyorum 48 saat olmamış bir anda servikse nasıl yakın oluyor bunu da çözebilmiş değilim. Acaba etlik şehire mi devam etsem? Orda da çift kişilik odaya düşmekten korkuyorum açıkçası. Asistana zaten ayrı sinir oldum. Siz ne düşünüyorsunuz 😬