ladyax sizce biraz abartı degil mi? Yani belki bir sağlık calisanisiniz ama geçenlerde bir doktorla konuştum bu konu hakkında çünkü ufak bir durumumuz olmuştu. Ve bize dedi evet ihtimal var ama zaten gelen aileler çok panik olup bize başvurdukları için mecburen prosedüru uyguluyoruz. Çünkü o gün görev yapan doktor genelde bunun sorumluluğunu almak istemiyor. Hal buki aile acile gelmeden önce hayvani gözlemlerse ,ya da video çekip birilerine sorsa aşı durumunu netlestirebilir ise acile gelmelerine gerek kalmaz evde uygun şekilde dezenfektan yapılır ve iyileşmesi beklenir dedi. Sadece hayvan sokak hayvanı ise ,durdukk yere saldırmış ise ve gözden kaybolmuş ise biz aşı yapmak zorundayız dedi . Yani çoğu aile kendi çevrelerinde bilindik hayvanalar tirmaladi diye bile acile geliyor kayıt olunca genelde aşı yapılır dedi. Çoğu Zaman da çocuklar gereksiz yere iğne yemek zorunda kalıyor dedi bazı doktorlar sadece bunu göze alıp gerekmediği zaman açıkça gerek yok diyebiliyormus.Ve şunu da sordum bir mimar biliyorsunuz ki köpek ısırması ve Kuduzdan öldü ki kuduz aşısı da olmuştu en azından son açıklamalarda ve hastane kaydında vardı. Dedim ki peki neden öldü o genç. Bana gerçekten Kuduz bir hayvan tarafından ısırılirsaniz ve sinirlere geçerse sadece aşı yetmez diğer immiglobin tedavisi de şarttır. Ben de peki bu sokak hayvanları ısırmis ya da tirmalamıs insanlar hayvanı bir daha goremiyorlar ve hayvan kuduz olsa bile bilmiyrolar ama çoğu zaman acilde sadece aşı yapıp dozları belirleyip gönderiyorlar o nasıl oluyor dedim. O da biraz şans dedi hayvan kuduz ise ve kuduz vücuda geçmiş ise tek başına aşı yetmez diğer ek tedaviler de sart. Bu yüzden genelde ailelerin isirilan ve tirmalanan kişi kadar o hayvanı da gözlemlemesi hatta gerekirse bir yere almasi bile önerilir. Çünkü hayvan gerçekten Kuduz degilse hem aşı yapımı durdurulur özellikle 10 günde ölmemiş işe. Hem de risk asla olmaz. Ama hayvanın kuduz durumu belirlenemez ise gerisi biraz şans işine kalıyor dedi Yani bu durum benim kafamı bayağı kurcaladı açıkçası. Şu ana kadar ne kendim ne çocuğum aşı olmadık . Sadece yeğenimi geçen köpek ısırdı diye aşı oldu. Benim çocuğum ile ilgili de netlestiremedigumiz bir iz olduğu için doktora gitmedik. Yani çok da netlesmemis bir konu sanki