husceyas ben çok kararsızım şeker yükleme konusunda. Açken bulantım çok oluyo 2 saat o şkerli suyu tutamam midemde
Sunshine__ husceyas Vallahi canım bende yaptırmadım doktorumda eğer yaptırmak istemiyorsan dedi açlık ve tokluk şekerini evde kendin takip et 140 ın üstüne çıkarsa da yanıma gel dedi tamam dedim çok şükür şimdilik bir sıkıntı yok bu sekil de devam ediyoruz banada bir kaç doktor ve çevrem dedi şeker yüklemesi yaptırma ilerde çocukta hastalık olur diye demek ki şeker takibini kendimiz yapınca da oluyo o yüzden ben bu şekilde yapıyorm
itsferu husceyas bir hafta boyunca evde kendim ölçtüm. Doktorum en iyi bu şekilde anlarız demişti. Açlık şekerim çok normal ama yemekten 1 saat sonra bazı gıdalardan dolayı çok yükselince beslenmemi gözden geçirdim.
Sultan_bzbyk Bende geçen hafta yaptırdım içerken çok kötüydü ilk yarım saat kafam döndü ama sonrasında kan verme falan biraz ugrastirici bebeğimiz için doktor uygun görmese istemez bildikleri vardır bence yaptır
Hilal3 Ben ilk gebeliğimde yaptırmadım. Açlık tokluk şekerine bakıldı. Çok şükür bir sorun olmadı. İkinci gebeliğim yine yaptırmadım.
elifsen Melekinci bebeğe direk şeker vermiyorlar böyle bir şey tıbben imkansız. 9 ay boyunca bir bardak kola, 2 dilim baklava, bir porsiyon pilav, hazır paketli bisküvi kek vs hiç ağzınıza sürmemeniz lazım böyle bir hurafeye inanıyorsanız
momshe Ben de yaptırmadım. Bence açlık tokluk kan şekeri takibinizi yaparsanız ve ailede şeker geçmişi yoksa çok aman aman bir şey değil. Çevremde de yaptıran yok. İki dilim baklavaya eşdeğer diyorlar ama bu doğru değil. Biraz bilimsel makale okusun ısrar edenler. Doktor diyorsa vardır bi bildiği anlayışı çok yanlış. Bu konuda doktorlar zaten ikiye ayrılmış durumda. Araştırmadan körü körüne her şeye inanmamak gerek.
tlhmrv momshe ailemde şeker yok bn zayıfım bndede yoktu gebelikde çıktı.. hastanede yattım bı dönem farklı sebbeplerden o ara sekerimide kontrol ettiler şekerim belli degeri geçince bebek yasiyomu diye sürekli ulrrasonaalip baktılar . Bebeğim dogdukdan sonraa 2 gün boyunca onunda şeker takibi yapıldı bncede herşeye inanmamak gerek bide bunları düşünüp ona göre karar verin bebeğinizi riske atmayın ciddi sonuçları oluyor sekerin öyle olmsa şekerden hamileyken hastanelerde yatan yüzlerce hasta olmazdı değil mi
Ebraz husceyas ben yaptırmadım normal şeker ölçme aletiyle bakıldı oda gayet normaldi annemde gebelik şekeri çıkmıştı kadeşime hamileyken yaşıda 34 dü yaş gençse bence yaptrmayın genelde 30 dan sonra olabiliyor
xesim husceyas kesinlikle yapılmasını öneririm ancak mideniz almıyorsa da anlarım o zaman eczaneden şeker ölçüm cihazı alıp günde 3 4 kere açlık tokluk şekerinizi ölçün parmaktan. Ben sürekli ölçmeye üşendiğim için direk yükleme testi yaptırıcam