Serife2323 Kızlar merhaba, bugün çatı muayenem yapıldı doktor uygun olduğunu söyledi fakat ben doğumdan korktuğumu söyledim. Doktorum kararı benim verebileceğimi söyledi sizce ne yapmalıyım ilk gebeliğim gerçekten çok tedirginim 36 haftalık olduk.
Bernasnli Serife2323 sana kalmış ben şahsen sezaryen düşünüyorum. Normal doğum sağlıklı falan filan sezaryende göbek kalıyorlar gelmeden düşünme sebebi mi söyleyim genitalde yırtık oluşmasından genitalde dikiş olmasından korkuyorum ve en önemlisi bollaşıp ileri ki zamanlarda sexte aldığımız hazzın azalmasını istemiyorum kişiye göre değişir tabi ki bu düşünce bazıları normal kolay bazıları sezaryen kolay diyor ama senin beklentin önemli doktorunla net olarak konuş o sana detaylı anlatır
Drnzgn Serife2323 ben kızıma hamileyken 9 ay normal istedim eşim askeri personel izine gele bilmesi için ne zaman doğum yapacağımı kesin söylemem gerektigi için sezeryan çevirdim asla istemiyordum sezeryan ağrısından korkuyordum hiç bişey korktuğun gibi olmadi asla dayanilmayacak bı acı cekmedim ben sipinal istedim kendim ayaklarımı hissetmeye başladığım an kalktım yürüdüm üzerimi giydim beni gören nazara gelcen bı yat diyordu ikinci de inşallah ilki gibi kolay olur 😊
Aysee1123 Serife2323 Size kalmış bir durum şahsen benim önceliğim normal doğum. Su gibi normal doğum yapan insanlarda var. Normal doğurduğuna pişman olanda var. Sezeryan olup keşke olmasaydım diyende var. İkincisi için ssvd yapmak isteyende çok oluyor mesela. Yani korkulacak birşey yok her ikisinde de ne yaşayacağınızı bilemezsiniz
[silindi] Bence de tamamen sana kalmış bir karar. Ben bel ağrısına ağlayıp sızlanıyordum o acıya dayanamazdım o yüzden ne kendimi ne bebeğimi riske atmadım sezeryan oldum. Sende önce yaparım deyip sonra vazgeçersen bebek için sıkıntı olur. Canın azsa hiç uğraşma sezeryan ol karar yine senin tabi :)
MomsAngelaes Bende 37. Haftaya girdim açıkçası normal doğum en sağlıklısı sezeryan istemiyorum sancı tabiki de çekeceğiz ama zamanında annelerimiz nasıl doğurmuş diyorum normal doğumdan sonra direk ayağa kalkabiliyormuşsun ama sezeryanda sütün bile gelmiyormuş hemen