Eveeett buradaki hikayeleri okuya okuya şimdi kendi hikayemi yazıyorum çok şükür💕 Benim bebeğimde gelişim geriliği vardı. 2 3 hafta geriden geliyo diyodu doktorum. Hatta bu sebepten sıkı takibe almıştı. 3 4 güne bi kontrole gidiyordum. 14 Temmuz Cuma günü yine kontrolüm vardı. Ve o gün 38+6 olarak gitmiştim kontrole. Acaba çatı muayenesi yapar mı falan dedim ama kesin değildi benim için. Nst çektirdim sonra doktorun yanına gittim. Bu arada devlet hastanesine gidiyordum ben. Doktor muayeneye aldı beni. Sonra gitti diğer doktor arkadaşımın çağırdı görüş almak için. O da baktı evet geriden geliyo dedi. Benim doktor Napalım beklesin mi diye sordu. Diğer doktor da ben öyle durumlarda bi an evvel doğursun diyorum dedi. Tabi ben şok oldum. Sonra benim doktor tamam dedi. Bana dedi ki seni alttan muayene edicem. Baktı( biraz acıyo burda ama çok değil ) senin 2 cm açılman var dedi. Ben yine şok. Çünkü sancım ağrım falan hiç yok ki. Sonra doğumhanedeki doktoru aradı. Ona durumu açıkladı ve yönlendirdi. Ama ben korkuyodum. Çünkü gelişim geriliği olduğu için normal doğum riskli mi olur bebeğe bişey olur mu diye çok korktum. Bi de ben sadece kontrole gittim. Doğum falan aklımda hiç yok. Bi de biz ailelerden falan farklı sehirdeyiz yanımızda kimse de yok yani. Neyse dogumhaneye inmeden elimi yüzümü yıkadım. Sonra eşimle bahçeye çıktık ona anlattım durumu böyle böyle diye. O da şaşırdı. Sonra ailelere haber verdik. Dogumhaneye gidip kayıt yaptırdık. Eşim eve gitti. Hastene çantasını getirdi. Sonra ebe beni muayene etti. O da açılman 2 cm dedi. Sağolsunlar korktuğumu anladıkları için başka muhabbet falan açmaya çalıştılar dikkat dağıtmaya. Saat 11 de Dogumhaneye yatış yaptım. Ebe geldi 1 tane fitil koydu. Bu rahmi inceltir yumuşatır dedi. Tamam dedim. Eşim yanıma geldi sonra. Ben yatıyodum nst falan çekildi. 12 de yemek geldi. O aralarda adet sancısı gibi hafif sancılarım vardı. Tavsiyem hareket edin o sırada. Ben mümkün mertebe hareket ettim. Sonra yemek yedim. Pilates topunda falan zıpladım biraz. Ve ayrıca yanınıza biri geliyorsa sizi kasmayan korkutmayan biri olsun. Eşim soğukkanlı davrandı. Hatta güldürdü falan. Kafamın dagılmasına yardımcı oldu. Arada belime sırtıma masaj yaptı. Gel belimizi çevirelim falan diye çağırdı😂 saat 1 e kadar böyle geçti. Saat 1 gibi eşimi dışarı çıkarttı ebe. Elinde 1 karışlık çubuk gibi bişeyle geldi. Suyunu patlatıcaz dedi. Buradaki tavsiyem ne oluyo diye ebeye bakıp durmayın. Biraz canım acıdı burda. Ben kendimi kastım siz rahat olmaya çalışın. Su patlayınca içimden bişeyler aktı gitti 😂😂 o sırada sedyedeki örtü falan değişti. Neyse ebe çıktı. Yine eşim geldi. Arada ona durumu anlatıyorum. Arada telefona instagrama falan bakıyorum. Arada normal doğum kaç saatte olur biter diye bakıyorum 😂 ebe dedi ki aktif açılman iyi gidiyo. Başladı benim sancılar. Nst çekiliyo ama yatamıyorum ben artık. Normalde sırt üstü yat dediler. Kıvrana kıvrana sağa doğru yattım ben. Saat 1 buçuktan 1.50 ye kadar nst çekildi. Süre dolunca ebeye söyledim. Nst den çıkardılar beni. Ayağa kalktım. Yine biraz yürüdüm ama sancı var. Eşime diyorum. Ben yapamıycam. Götür beni. Özele gidelim, ben sezaryen olmak istiyorum. Kendi kendime de diyorum ki Kim sana normal yap dedi Neyin kahramanlığını yapıyorsun Efendi gibi sezaryen olsaydın 😂😂bi arkadaş duş iyi geliyo demişti. Zaten odalarda sıcak su banyo tuvalet vardı hastanede ve odalar tek kişilik. Eşim dedi hadi duşa gir ben sana su tutuyum. Girdim bende. Oturdum. Karnıma bacaklarıma ayaklarıma su tuttu. Biraz iyi geldi o. Kuruladı. Sonra biraz odada yürüdüm. Tekrar duşa. Böyle Bikac kere tekrarladık bu durumu. Böyle böyle saat 2 buçuk oldu. Eşime dediler. Hadi sen dışarı çık. Gebeler koridorda yürüyecek. Eşim dışarı çıktı. Bizde koridora. Zaten benle birlikte görünürde 4 kişi vardı. Yürüdük biraz ama benim sancılar iyice arttı. Hatta ben ebeye dedim keşke gelmeseydim keşke özele gitseydim çok pişmanım falan diye. Ebede ben koridorda gezerken diğer hemşirelere söyledi. Takıldı bana 😂 Ebeye diyorum sancı gelince napıyım çömel geri kalk dedi ama geçmedi yani öyle. Biraz yürüdüm sonra baktım bana su daha iyi geliyo dedim. Odama geçtim. Tekrar suya girdim. Orda da sancım vardı. Sancı geldikçe kalkmaya çalışıyorum ama etkisi olmuyo pek. Haa bu arada su patlatılırken ben ebeye dedim. Tahmini doğum ne zaman olur diye. O da akşamı bulur dedi. Yani 7 8 gibi diyo. Bende dedim ben 3 4 gibi olur diyodum dedim. İkinci üçüncü çocuğu olanlar zor doğuruyor öyle dedi. İyi o zaman dedim. Ben duştayken hemşire geldi. Gel sana iğne yapalım dedi. Ne iğnesi dedim. Kas gevşeticiymiş. Yaptıktan sonra ayağa kalkma basın döner dedi. Tamam dedim. Ama sancı girince kalktım yine duşa gittim 😂😂 diyorum eşim gelir başım dönerse beni tutar yok arkadaş yok kocam gelemedi😂😂 ben tekrar tekrar duşa girip çıkıyorum sancım devam ediyo. Artık dedim bayılsam Sezaryene alsalar. Haa bu arada duşta ben çok sıkışmış hissediyodum. Tuvalete geçiyorum yok yani ne idrar ne kaka hiç bişey yapamadan geri kalkıyodum. Benim ebe geldi. Gel seni muayene edelim dedi. Bende gaz sıkışması büyük tuvalet küçük tuvalet hepsi bi arada yaşıyorum dedim. Çok mu dedi. Biraz dedim. Sonra yatağa yattım yine. Ebe bi baktı. Tamam dedi açılma olmuş doğuma başlıyoruz. Şaka mı yapıyorsunuz dedim. Yok dedi açılman iyi bebek geliyo dedi. Ben hala diyorum ki ciddi misiniz siz. Evet dedi. Sancınla birlikte ıkınman gerekiyor dedi. Dizini iyice kalçana doğru kır dedi. Böyle daha rahat olur dedi. Dediğini yaptım sancılar devam ediyo tabi. Sonra odaya 5 6 kişi daha geldi. Allahtan hepsi kadın. Stajyer öğrenci hemşire falan. Saat o ara 3 e geliyo. Sancı girdikçe ebe diyor ki ıkın. İlk başta nefesim yetmedi yoruldum yarım ıkındım falan derken sonra sonra alıştım. Ebe kaka yapar gibi ıkın dedi. Bu dedim gerçekten kaka yapmak mı yoksa öyle bi tabir mi dedim. Yok dedi gerçekten yapmak tamam dedim. Tabi biraz utandım sonuçta. 5 6 kişi toplanmış sizin oranıza bakıyo😂ebem iyiydi benim. Hep cesaretlendirdi. Ha gayret oluyo harikasın çok iyi gidiyo falan diyip durdu. Doğum başlayınca sancılar eskisi kadar etkilemedi sanırım ıkınmaya çalıştığım için. Neyse hadi oldu olacak derken ben yine ıkınıyorum. Hatta ebeye dedim ki ben zaten ıkınıyorum siz çekin bebeği 😂😂😂 o da dedi öyle bişey olmuyo. Haa bu arada karnıma bastırdılar. Yumruklarla dirseklerle. Ama zaten ıkınıcam az kaldı bebek gelecek diye ona da o kadar takılmadım. Bari dedim epidural yapın. Yetişmez zaten doğum olmak üzere dedi. O da yapılmadı yani. Ve saat 15.10 da baltanem geldi 🥰🥰 sonra hemşire bana diyor ki bu fareyi mi doğuramadın😂😂 oğlum 2630 gram doğdu. Boyu 47 cm. Biraz minyon bi bebiş oldu. Bebeği yenidoğan hemşiresi kenara aldı. Solunumuna falan baktı o arada da benim dikişler başladı. Haa doğum sırasında ebe bana dedi ki sana kesisiz doğum yaptırıcam. Ama öyle olmadı maalesef. Bebek gelemeyince kesi arıyorum dedi. Hafif de yırtılma olmuş. Neyse onları dikti. Dikmeden önce uyustırucu iğne yapıyorum dedi. Tamam dedim. Zaten o ara oğluma bakıyordum ben. Bişeyi var mı diye. Biraz dikiş acıtıyo. Sonra kanama kontrolü yapıldı. Bebekte hırıltılı solunum var dedi hemşire. Göğsüme koydu. Koyunca düzeldi. Benim dikişler bitti. Bebeği sildiler giydirdiler.kucağıma verdiler. Herkes çıktı. İkimiz kaldık. Çok farklı bi duygu. Saat 5 e doğru da normal odaya çıktık. Eşime haber vermişler. Tabi bizimki şok😂 en son adamı yürüyüş yapacak diye çıkardılar. Baba oldun diyip geri aradılar 😂 odaya çıkınca aileler falan geldi. Ama ben iyiydim şükür. Hareket edebiliyodum. Yürüyodum. Yemeğimi falan yedim. Aileler geldi. 1 gece kaldık. Ertesi gün öğlen hastaneden çıktık. Çıkarken batikonlu su verdiler dikişler için. Kuru tut dediler. Eve gelince akşam duş aldım. Dikişler acıyo. Oturup kalkarken ama emin olun dayanılmayacak gibi değil ve mümkün olduğunca temiz bakın. Simdi diyorum İyiki normal yapmışım. Pişman değilim tavsiye ederim. 11 de yatış yaptım. 13.10 da su patlatıldı. 15.10 da da doğum oldu kısacası. Ve bebek o kadar güzel bişey ki. Mis gibi kokuyo. Saatlerce izlesen de doyulmuyor🥰 Bunca acıya sancıya değer miydi. Evet kesinlikle değer 💕 Benim doğum hikayem böyle. Sormak istediğiniz bişey olursa bildiğim kadarıyla seve seve yanıtlarım