Herkese selam🌿
Ben de doğurdum sonunda🥲 en ayrıntılı şekilde yazmak istedim uzun oldu baya ama her şeyden bahsetmek istedim kötü etkilenirim diyenler okumasın:) pozitif mi negatif mi bilmiyorum ama süreç özellikle doğum benim için güzeldi🐣 bir iki tramva dışında onlar da olacak illaki sonuçta zor bir süreç doğum..
Öncelik olarak kaba bilgileri vermek istiyorum;
Şehir hastanesinde doğum yaptım. Çok merak ediyordum şehir hastanesi nasıl diye herkes farklı şeyler anlatıyordu. Ben memnun kaldım benim için önemli olan şeyler kendi odanda doğum yapıyorsun sancını çekiyorsun muayenelerin nst doğum her şey kaldığın tek kişilik odada oluyor. Yanına bir refakatçi alıyorlar onun dışında o kata yakınından birileri asla kabul etmiyorlar eşim bile yalvar yakar iki kez girdi yanıma bi doğum öncesi sancı çekerken bir de doğum sonrası. Çalışanlarından memnun kaldım mı pek memnun kaldım sayılmaz çünkü bazı tramvalar yaşadım maalesef. Onun dışında temizlik çok iyiydi odalarda tuvalet ve sıcak duş imkanı vardı. Bi refakatçi için içiçe bir oda daha vardı yani gayet geniş rahattı.
Gelelim doğum sürecine;
38+1 pazartesi 17.07.2023 20:53 te kızımı kucağıma aldım.
Pazartesi günü 14:30 da doktor randevum vardı 8 de kalktım kahvaltı hazırladım eşimle yedik ve eşimi işe yolladım. Ben evi toparladım falan derken 2 gündür bir tuhaflık yaşıyordum sürekli lavaboya gidiyordum idrar mı su mu sürekli ayırt etmeye çalışıyordum meğerse az az suyum geliyormuş derken randevu için hazırlık yapıyorum banyoya girecektim soyundum bir anda sızıntı şekilde çok az suyum geldi banyomu oldum çıktım hemen depend geçirdim altıma ve hazırlığımı yapmaya devam ettim bu arada da anneme haber verdim galiba suyum geldi diye çünkü refakatçim o olacaktı. Çantama da son eksikleri koyup annemi alıp yola koyulduk. Tam nstye girecekken benim galiba suyum geliyor dedim oradaki çalışanlar siz direk acilden giriş yapın dediler biz de acile gittik saat 15:30 civarı derken oradaki ilk vajinal muayenemi oldum 3cm açıklık var dendi. Hastaneye yatışım yapıldı. (Bu kısım zorluydu çünkü burada benim sancılarım başladı ayakta sancı çeke çeke milyon tane form doldurup kağıt imzaladım) derken odaya aldılar annemle beni ve ameliyat kıyafetini giydirdiler bu arada sizden hasta bezi giymenizi istiyorlar depend o aşamada istemiyorlar çünkü vajinal muayeneler olacağı için hasta bezi cırtcırtlı daha kolay açılıyor diye. Eşime hemen hasta bezi aldırdım o an. Direk nstye bağlandım sancılarım 100′ü buluyordu. Burada hep bahsediliyordu nst de sancı çekmek çok zor yatarak sancı çok zor diye gerçekten de öyleydi ama biraz diş sıkmak gerekiyor nstden çıkınca sancıları kendiniz yönetebiliyorsunuz. (Bir de bunu söylemek istiyorum çünkü kimseden duymadım daha önce kendim tecrübe ettim. Neyden kaynaklı bilmiyorum ama acayip üşüdüm zangır zangır titredim kendimi bir türlü ısıtamadım ne sancı çekerken ne de doğumdan sonra. Bu yüzden siz nolur nolmaz hazırlıklı gidin hırka falan koyun çorap koyun yaz hava sıcak diye düşünmeyin bir üşüme geliyor nedense) Hemen bir plates topu istedim ve başladım üzerinde hareketler yapmaya. Saatler ilerliyor vajinal muayeneler sıklaşıyor doğumun nasıl seyredeceği belli değil muayeneler sonrasında hiçbir bilgi verilmiyor her gelene açıklık ne kadar diyorum söyleyemem diyor gidiyor. Derken sancılar sıklaşmaya başladı ve ben banyoda sıcak su olduğunu bunun iyi geldiğini hatırladım ve hemen sıcak suya girdim oradaki demirlerden tutundum annem belime sürekli sıcak su tuttu sancıları orda çekmek o kadar iyiydi ki doğumuma etkisi olduğunu da düşünüyorum. Sudan çıkıp refakatçi için bulunan koltuğu anneme açtırıp oraya uzandım annem sürekli belimi ovdu. Su içmeye bir şeyler yemeye müsade etmediler dilim damağım kurudu bu da beni zorladı baya. Ama annem gizli gizli 1-2 yudum su içiyordu bana😂 toplamda 3 kez nstye girdim hepsinde de sancılarım 100lerdeydi nstden çözdüler beni ve refakatçi yatağına geçtim annem bir yandan ayaklarımı ısıtmaya çalışırken bir yandan da belimi ovuyordu ve ben sancı çekerken bi anda ıkınma hissi geldi ve hemen ayağa fırlayıp tuvalete koştum annem napıyorsun sen diyip çekiştirdi beni o ıkınma hissinin doğum olduğunu biliyordum ama nedense bir refleks tuvalete koşmak geldi içimden hemen ebelere haber verdi annem ve beni yatağa aldılar açıklığıma baktılar ve tam açıksın artık doğum başladı dediler ve hemen başıma toplandılar annem odadan çıkarıldı ve bana nasıl ıkınmam gerektiğini gösterdi doktor sancın geldikçe ıkın dedi. Nstye bağlandım ordan doktor sancıları kontrol ederken ben de çenemi göğsüme dayayıp ıkınıyordum ses çıkarma sadece ıkın dedi ve o ne derse onu yaptım 1-2 ıkınmada bebeğim gelmeye devam ediyordu 3. Ikınmada ıkınmayı yarıda kestim ve ebenin biri bana bağırdı napiyorsun çocuğun boynunu kıracaksın diye. 4. Ikınmada tam ıkındım sonuna kadar ıkındım ve kızım doğdu. Bacak arama koydular ben ona bakmaya çalışıyordum elleri havadaydı bir tek elleri görünüyordu🥲 bembeyaz buruşuk kolları vardı. (2760 Gr 48 cm) Sonra kızımı alıp yanı başımda giydirdiler. Benim ise karnıma bastırmaya başladılar eş düşmesi için. Bunu da kimse söylemedi ama bu da çok ağrılı bir işlemdi çünkü baya bı bekledik düşmesini beklerken de karnıma baskı uyguladılar sürekli. Bu arada doğum sırasında kesi atıldı bunu hiç hissetmedim uyuşturmuşlardı çünkü. Derken dikişe başladılar kızım yanımda ağlıyordu benim gözüm ondaydi ama dikişim de uzun sürdü kaç dikiş diye sordum ama bunun hakkında da bilgi veremeyiz dediler🙄 dikişim bitti ve kızımı verdiler bana emzirmeye çalıştım ilk başlarda tutmadı bir türlü ama sonra emdi. Yaklaşık 1 saat oldu ve kanama muayenesi için geldik dediler ve ben altımı açıp kanamaya bakacaklar sandım ama maalesef bana tramva olan kısım gerçekleşti dikişli dikişli vajinal muayene yapıldı o kadar acılı bir şey ki bunu gelip gidip yaptılar bana artık yalvarıyordum nolur yapmayın diye çünkü bir yandan elini vajinama sokup bir yandan da karnıma bastırıyorlardı. Muayene sırasında dikişlerimin tutmadığını söylediler ve beni doğumdan yaklaşık 2 saat sonra tekrar diktiler. Bu bana travma oldu. İlk gecemiz çok zorluydu benim için çünkü kızımı emzirmem lazım bunun için kalkmam lazım ama ben o kadar korkmuşum ki dikişlerime bir şey olacak diye yataktan kalkmıyordum annem kızımı verip emzirmeye çalışıyorduk. Ekmek pilav vs yemeye hâlâ korkuyorum kabız olurum diye sürekli çorba ve meyve suyu ile besleniyorum. Şuan 6 günlük olduk ve maalesef kızım sarılık o yüzden bol bol emzirmeye çalışıyorum göğüslerim yara ama acısına rağmen kızım iyileşsin diye katlanıyorum. Lansinoh krem kullanıyorum ama pek faydasını göremedim (bu konuda tavsiyeleriniz varsa mutlu olurum) göbeğimiz 3. Gün düştü🥰
o ağlama sesi, kokusu o kadar güzel ki doyamıyorum kızıma rabbim hepinizi sağlıkla kavuştursun inşallah isteyen herkese de versin rabbim.. doğumda herkese dua ettim herkes bu güzel duyguyu tatsın ❤️ unuttuğum şeyler varsa sormak istediğiniz seve seve cevaplarım 🌼