sahra_085 Eylül ortasında doğum yapacak olan öğretmen arkadaşlarım, doğum izninizi nasıl kullanacaksınız? Bu konuda hiçbir fikrim yok, ne yapmayı düşünüyorsunuz? İdari yönden neleri yapmamız gerekli? ****
Linaa90 sahra_085 ben hiç başlama yapmıcam zaten doğum öncesi izin yandı maalesef tatile denk geldiği için 8 hafta doğum sonrası ve + 20 gün doktorum verecek canım
Balbebek012 sahra_085 çok ucu açık sormuşsın mesela ayın kaçında doğum yapacaksın bunu yazarsan yardımcı olabilirim bir de bebek doğunca doğum raporu alıp okula bildirmek gerekiyor izin kullanacaksan dilekçe yazman lazım
1kucukbaby sahra_085 benim de bebeğimin gelişimi ve kilosu önde doktorum dün 37-38-39 gibi alırız dedi sezaryen olarak iri bebek olduğu için 28 Ağustos 4 Eylül arasına tekamül ediyor
Baharoloji sahra_085 merhaba doğum öncesinin bir çoğu yanıyor zaten 37.haftadan sonra izin alınmıyor ancak 32. De çalışabilir alıp 37. Den önceye gelirse seminerlere katılım olabilir rapor hakkımız zaten 40 gün tek hekimden dolayısıyla 8. Hafta ücretli kendi hakkımız sonrasında ücretsiz izin düşünüyorum
Ayse8326 Balbebek012 benim 32. Haftanın bitimi 3 Ekim salıya denk geliyor 32. Haftayı bildirmek için doktordan mi rapor alınıyor yoksa başka bir şey mi ? Bir sorum daha var izin 24 ocakta bitiyor yarıyıl tatili başlangıcın da 15 ocakta maaş alacağım yarıyıl tatili bitince de ücretsiz izine ayrilirsam çalışmadığım zamanı devlete geri ödemem gerekir değil mi ? Kafam çok karışık ne yapacağım bilmiyorum internette bulamıyorum cevap verirseniz çok mutlu olurum
Balbebek012 Ayse8326 32 ne zaman sa tatil bile olsa alıp çalıştığın kuruma vermen lazım ayrıca izne ayrılacaksan kesin 15 inde ayrıl geri ödemek zorunda kalma
Freyan Ayse8326 32 +0 da almak gerekiyor o raporu hocam ben her yerde öyle okudum 32 +6 veya bitince değil yani.Ne kadar geç alırsak bize zarar diye okudum ben .32 +0 da almaya bakın 32 çalışır raporunu veya çalışamaz hangisini alacaksaniz
mucizem-21 Balbebek012 bende şuan 32. Haftadayim çalışabilir raporu aldım bildirmem gerekiyor mu okula
Ayse8326 Balbebek012 çok teşekkür ederim hocam bu raporu ultrason cihazındaki haftaya göre mi veriyorlar yoksa son adet tarihine göre mi benim ki önden gidiyor da
Akusss Ya kızlar ben de 5-8 Ağustos doğum yapicam tam da emin olamıyorum ne kadar izinli sayilacagim ne kadar rapor alabilirim, bu olay başından geçen biri var mı bilgi sahibi olan?😇🙏🏻
Balbebek012 Akusss hocam doğum öncesi yanıyor doğum sonrası da 8 hafta iznin var onu hesapla istersen galiba 5 hafta filan iznin kalıyor ekim başı göreve başlaman lazım tabi rapor alabilirsin veya ücretsiz izin filan
Balbebek012 Akusss 32.haftada rapor almış olman lazım onu da idare mebbis e işler mebbis te izin işlemleri mazeret izni kısmında görmen lazım
Musmutluuu Balbebek012 hocam merhaba tam olarak 2 ay doğum öncesi 2 ay doğum sonrası iznimiz mi oluyor
Tgcssss35 Balbebek012 merhaba ben de yeni atandım ama göreve henüz başlamadım 1 eylülde imza atıp baslama yapicam ve o gün 34+5 oluyorum. Baslama yaptigim tarihte calisabilir raporu almam gerekiyor mu bilginiz var mı acaba
Balbebek012 mucizem-21 neye göre çalışabilir raporu aldın tatil dönemi olduğu için zaten izin aktarılmaz aktif çalışmadığımız için ama kurs filan veriyor musun
mucizem-21 Balbebek012 yok kursum falan. Tatilde olduğumu söyledim doktora ama çalışabilir raporu verdi yine de
Kbst Ben ilçe emrinde çalışıyorum 32 haftalıkken dün çalışabilir raporu aldım tabiki ilçe milli eğitim kabul etmediler doğum öncesi 5 haftayı aktaramıyormuşuz. Doğum eylül 18 de görünüyor
Baharoloji Kbst merhaba ben de ilçe emrindeyim ilçe meb e bugün gittim süreci öğrenmek için 32.haftada çalışabilir raporu alıp verin dediler 37. Haftaya kadar çalışabiliyormuş benim 36 ve 37. Hafta seminer oluyor onları doğum sonrasına aktarırız dediler yani seminer haftasında ya da okullar açıldığında 37. Haftadan önceki haftalarda iseniz onlar aktarılıyormuş
Musmutluuu Balbebek012 tamam hocam çok teşekkür ederim 🙏 benim Allah izin verirse ocağın ortasına denk gelecek doğumum. Martın ortasında dönmem gerekecek sanırım. Dönem sonuna kadar ücretsiz izin kullanabiliyor muyum peki bilginiz var mı 🥰
Balbebek012 Musmutluuu tabiki kullanabilirsin hatta hazirana kadar ücretsiz izne ayrılıp haziran da başlama yapıp yazın ki maaşı alabilirsin sonra ücretsiz izne devam etmek istersen Eylül’de tekrar ayrılırsın 2 yıl ücretsiz izin hakkın var ister tam ister parça parça kullan