Zeynepyzt Kızlar merhabalar sizce bunlar ne anlama geliyor? Papp a nın düşük olması çok ciddi bir durum mu?
gulayse_38 Zeynepyzt internetten bakınca riskli olarak yazıyor ama doktorlar grafiğe göre yorumluyorlarmış sanırım. ilk gebeliğimde yaptırmadm ikili test bu gebeliğimde de yaptırmayı istemiyorum sağlıklı bebekte bile birşey çıkarıyorlar bu testte durduk yere stres yaşıyor anneler
Zeynepyzt gulayse_38 Evet canım papp a değeri maalesef düşük olduğu için biraz riskli. Ama doktorum down sendromu için risk gözükmüyor. Kombine riskte 10.000 de 1 ihtimal bu da gayet temiz anlamına geliyor dedi. Papp a yo bir de 3 lü taramadan sonra kontrol edecekmiş. Öyle dedi
Aysee1123 Eses01 2 li test için verilen kandan çıkan sonuç bu. Bu kan testinde cinsiyet belli olmuyor ki alakası yok bu testin cinsiyetle
Zeynepyzt gulayse_38 Amin canım inşallah ama kendim bir psikolog olarak fikrim bu işin en önemli noktalarından biri psikoloji. Bebeğimizi de kendimizi de strese sokmayalım
gulayse_38 Zeynepyzt bende öyle düşünüyorum ya bulantı ilacı zofer kullanıyorum onda yarık damak oluşma riski varmış onu düşünüp duruyorum acaba ben öyle düşündüğüm için öyle birşey olur mu 😭
Zeynepyzt gulayse_38 Tabi ki sen bir şey olur mu diye düşündüğün için o şey olmaz ama sürekli o uyarana kendini maruz bırakırsan gerçekleşme ihtimalini psikolojik olarak kendince arttırmış olursun. Bilgelik taslamak adına değil de mesleğim gereği bunu söylüyorum. Sürekli bunu düşünerek o uyaranı daha da fazla kendine çekme. İhtimal üzerine o stres denilen şeyi yaşatma kendine ve bebeğine
Eyvahvaveyla Papp a mom 0.30 benimde ama doktorum perinatoloji uzmanı hiç bir risk görmedi bir şey söylemedi, şun 24 haftalık olduk, o yüzden düşünmeyin doktorunuzu dinleyin ve hamileliğinizin keyfini çıkarın
Zeynepyzt Eyvahvaveyla Çok sevindim canım hiçbir şey olmamasına. İçim ferah çok şükür. Hepimizin evladı için dua ediyorum