Kızlar öncelikle hamileliğimin başından beri aklıma takılanlari sorduğumda cevap verip yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Hamileliğimin 35.haftası itibariyle eşimin tayini çıktığı için şehir hastane ve doktor değiştirmek zorunda kaldık. Memleketimde seçenek azlığından dolayı bana yakın ve daha önce yaşadığım Kayseri’de Memorial Hastanesi Özgüç Altun’u tercih ettim ve doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. İletişimine ayrı bir tav olduğum doğrudur 😁
Bebeğim 37.haftaya kadar makat gelişti doktorum 38 de bakalım eğer dönmezse sezeryan planlarız demişti ama çok şükür son hafta döndü ve sonrasında her şey hızlı gelişti. 39.haftamda çarşamba günü muayeneye gittim çatı muayenesi yaptı ve muayene sırasındaki sakin kalmamin etkisiyle sen rahat normal doğurursun dedi ve o gazı verdi 😁 uyarıyı verdiğini bundan sonra her an her sey olabileceğini Salı gününe kadar gelmezse suni sancı veririz dedi. Bebeğimin kilosu zaten azdı (2850) ve bende hiç bir belirti olmadığı için 40 haftalık olur ben bu oğlanı da aslan burcu yaparım dedim😁 maalesef beklenen olmadı çarşamba akşamı karin sertlesmesi ve hareket azlığından dolayı acilden giriş yaptım nst de gerçekten öyleydi serum verdiler düzeldi 1santim açıklıkla da doktorum eve gönderdi. Sonra başladı bende gece mesaisi. Her 10dakika da bir yerleşme sancısı karşıladım. Sabaha kadar uyumadım ama ihtimal vermiyorum doğuma hazırladığına çatı muayenesi etkisi diye düşünüyorum. Sabah 9a kadar süresi ve sıklığı artan doğum sancılari başladı. 9bucuk gibi kanamam geldi ve hemen hastaneye gittim. Nişandır o dediler ve hemen çatala çıktım ve 8cm açıklık var dedi hemşire ben dahil herkes şok. Bu kadarına bende inanamadım ağrı eşiğim sanırım iyi. Birkaç tur attım doğumhane de sancıyı çömelerek ve nefes alıp vererek karşıladım. Hemşire tekrar baktı ve 10cm deyip doktorumu çağırdı. Büyük çiş yapma sevdan varsa sal gitsin dedi başta sesli ikinmaya başladım hemen müdahale ettiler yorma kendini gereksiz yere dediler ve söylenenleri yaptım 10.23de oğlusum geldi. (Perşembe)20dakika da doğurdum ilk doğumum ve bu kadar hızlı olmasına herkes çok şaşırdı bende dahil.
Şimdi emzirme çalışmaları ve sarılık olma riskine karşı savaşıyoruz oğlumla
Doğdu çok şükür ama şimdi yeni bir serüven başladı😊
Bu arada kilo azlığı olan bebiş anneleri sakın dert etmeyin 53cm 2950kilo doğduk sağlıklı olsunlar yeter.
Herkese istediği şekilde doğum yapmayı diliyoru. Sorularınız olursa cevaplarım 😊