39+4 olduğum gece 10 dakika aralıklarla sancım vardı, gitmek istemedim 5 dakikaya düşmeden ,öğlen 2.30 da hastanenin kadın doğum acil bölümünü aradım onlarda gelmemi söyledi.
3 gibi gittim, önce alttan bakıldı 2 cm acilmam ve yumuşama olduğu soylendi nst istediler.
Nst takıldı sancı 65-50 arası gidip geliyodu , tekrar alttan baktilar açılma 4-5 i bulmuştu , sorular sordular evraklar hazırlandı doğum yapacağım sancı odasına alındım.
Önce kendi sancimla denemeler yapıldı , squat , sıcak duş ,plates topu vs. müzik filan açtım telefonum yanımdaydı , annem sancı odasında refakatcimdi birde bı ebe vardı.
Tabi bu arada nst de bağlı, sonra ilerleme olmayınca suni takıldı, ondada sancılarım sıklaştı yatağın demirlerini filan tutuyorum artık sonra birden birşey ötmeye başladı bebeğin kalp atışı odaya 3-4 kişi birden girdi ,80-65 lere düşmüştü , acil uzmanlarini aradılar , bebek eks oluyor acil acil dediler ben ağlamaya başladım neye ugradigimi şaşırdım
3-4 kişi daha girdi hemen sedye değişti noluyo sezeryanami aliniyorum dedim evet galiba dedi ebe…bebeğin kanalda sıkıştığıni ve strese girdiğini söylediler , Beni hemen büyük bir hızla ameliyathaneye götürdüler ,en son ne yiyip içtiğimi sordular, o gün midem bulandıgindan hicbisey yememistim iyikide yememisim, birkaç yudum su içtim dedim.
Asistan hocam spinal mi diye sordu hayır ona vaktimiz yok genel dedi
, üstümü soyup buz gibi birşeyi bacaklarımdan aşağı döktüler , anestezi etki etmeden sondayi uyuşturma dan taktılar o canımı çok yaktı sonra anestezi maskesini taktılar doktor kendini sıkma nefes al nefes al diye başımda bağırdı bikacdefa….
Sonrasını hatırlamıyorum .
21.15 te doğumum gerçekleşmiş , ağlama inleme ve çekilme olduğundan kızımı direk yogunbakima almışlar .
Uyandığımda 22.30 du ameliyathaneden cikartiliyodum doktor basimdaydi acı filan hiç bişey yoktu bütün vücudum uyusuktu dudaklarıma kadar sesim cikmiyodu ,bebeğim yasiyomu diye sordum ağladım yasiyo ama şuan oksijene ihtiyacı var dediler biraz gözlem altında kalıcak dediler .servis katına çıkartıldım ordada yarım saat tansiyon vs. Gözlem yapıldı , 23.00 da gelip odaya çıkarttılar giderken benim bayan refakatçim yok annem var oda oğluma bakicak eşim kalcak yanımda dedim , onlarda zaten sizin bebeğiniz yanınızda olmadığı için size tek kişilik oda ayarlandı dedi.
Odaya çıkartıldım . 3.5 gün hastanede yattım hastaneyi merak edenler için yazıyorum doktorundan temizlik personeline kadar herkes çok kibar anlayışlı ,odaniza kimse karismiyo ferah klimalı TV filan var , oda buyukde baya , süsleme filanda yapabiliyorsunuz ,ağladığımi gören herkes destek oluyordu yan odalardan koridordan bebek sesi geldiğinde direk ağlıyordum tutamıyordum kendimi , bebeğimi yatış yaptığımın 2.gunu gorebildim fakat dokunmadan önlem amaçlı…
Çok şükür 3.5 günün ardından oda kendi kendine nefes almaya başladığı için onuda taburcu ettiler…
Biraz hassas ama hastaneyi merak eden çok kişi vardı hem doğum hikayemi hemde onların merakını gidermek istedim.
Umarım sizin daha pozitif doğum hikayeleriniz olur.bu arada niye 3.5 gün yattigimi soran olcaktir
Normalde sezeryan da 48 saat yatiliyo fakat benim doğumum hem 21.15 te gerçekleşti , hemde 3.gun kan demir takviyesi verildi gözlem altında tutmak istediler..
Kısacası hastanenin özelden hiçbir farkı yok bnce gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz …