Kızlar merhaba
Size doğum hikayemi anlatmak istiyorum burda hep okurdum banada nasip olur mu acaba derdim çok şükür şimdi bunları yazabiliyorum ❤
Hamileliğim kolay ama çok sıkıcı geçti. 15 haftada çok küçük kahverengi lekelenme ile plasenta previa olduğumu öğrendim. Tabi bu süreçte çalışıyodum işe gidip geliyodum. Doktorum dikkat etmem gerektiğini kanama yaşayabileceği erken doğum olabileceği gibi risklerden bahsetti. Şükür ki 25.haftaya kadar hiçbir kanama yaşamadan geldim tabi bu süreçte çok dikkat ettim işe gidip gelmeye devam ettim ama kendimi hiç yormadım evde ağır temizlik yapmamaya çalıştım ama yemek yaptım. Ara sıra annem gelip kaldı onun olduğu günler sürekli yattım hiç yerimden kalkmadım 25.haftada yine kanama değil ama küçük bir lekelenme daha yaşadım herhangi bir sorun yoktu dinlenmeye devam ettim. Ve bu hafta işten ayrıldım annem de bizde kalmaya başladı doğuma kadar sürekli yatıp dinlendim bir şey olduğun değil ama önlem amaçlıydı benimki. Sadecr haftada 1 gün kendime izin veriyodum ve o gün canım ne yapmak isterse onu yapıyodum saatlerce avm gezmek pikniğe gitmek ev işi vs. Ama sadece hafta 1 gün. Diğer günler full yatış. Böyle böyle 32 Haftaya kadar geldik kontrollerim çok iyi geçiyodu hiçbir sorun yoktu hatta doktorum bile şaşırmıştı bu haftalara kadar gelmemize. 30u bile göremeyiz diye düşünüyodum ama şimdi 37 38 gibi doğurursun demişti :))) 33. Haftaya geldiğimizde bende kahverengi lekelenme tekrar oldu doktorum nidicart verdi tam 1 hafta kullandım. Benim kızım çok hareketliydi yani aşırı derecede hareketliydi hatta. 37 38i göremeyeceğimizi zaten tahmin ediyodum. 34. Haftaya girdiğimizde kızım çok az hareket etmeye başladığından eşime ve anneme ben bu hafta doğururum hazırlıkları bitirelim artık demiştim ama bana inanmamışlardı:)) 34+2 de sabah 5.30 da tuvalete kalktım hiçbişey yoktu sonra geri yattım. 7.30da alttan giden bi sıcaklık hissettim ve aniden uyandım. O uyku haliyle suyum geldi sandım ama baktığımda üstüm ve yatağın kan olduğunu gördüm. Ne çok fazla ne çok az. Zaten canım doktorum bana bu süreçte hep riskler hakkında bilgi verdiği için bu kanamayı bekliyodum o yüzden hiç panik yapmadım korkmadım. Çok aşırı sakin bi şekilde eşimi uyandırdım doğuruyorum dedim :))) başta inanmadı yataktaki kanı gösterince hemen hastaneye gidiyoruz dedi tabi ilk dikkat ettiğimiz bebişin hareketleriydi eşim hareket ediyomu diye sordu hayır dedim. Evden çıktıktan sonra yolda kızım tekrar hareket etmeye başlayınca içimiz rahatladı. doktorumuzu arayıp doğumun olacağı hastaneye gittik zaten oradaki hemşireler bekliyolardı odaya çıkardılar kanama kontrolü yaptılar sonra kan aldılar tansiyon ölçümü yapıldı üstümü değiştirip hemen ameliyathaneye aldılar. Annem yolda onu bekleseydik 5 dk dedim ama kanaman var bekleyemeyiz hemen almamız lazım dediler. Ameliyathaneye indiğimizde çok tatlı bi anestezi doktoru vardı bana süreci anlattı belden yapılan iğne hiç acıtmadı hissetmedim bile hatta. Hemen anında uyuşmaya başladım o sırada sonda takılmış ama ben onu da hiç hissetmedim hatta sonda takılmıcak mı bana dedim taktık bile biz onu 2 dk ya bebişi çıkarıcaz işimiz bitti bile dediler inanamadım :)) tam 08.41 de kızım dünyaya geldi ilk ağlama sesini duydum kendisini gösterdiler ama ten teması yapmadık. Burdan sonra anlatacaklarım biraz hassas. Kızım 2495 gr doğdu haftasına göre kilosu gayet iyiydi küveze girmesi için hiçbir sebep yoktu ancak doğduktan sonra kendi kendine nefesini tuttuğu için yoğun bakıma alındı ilk gün entübe edildi. 2 gün entübe kaldı yoğun bakımda. Ama çabuk toparladı şeftali kafalım😂🧿🧿 Toplamda 5 gün kaldı yoğun bakımda. şu an 1 aylık ve yanımda uyuyor. Hiçbir problem yok. Kilomuzda gayet iyi 3300 gr olmuşuz bile :))🧿🧿🧿 babalar gününde babasına sürpriz yapıp hediye gibi geldi minnakımız❤ allah herkesin evladını bağışlasın şifasını versin. Prematüre bebekler gerçekten çok güçlü oluyolarmış. Ayrıca hemen söyliyim doğumdan sonra 1 gece kaldım. 2. Gün eve gitmek istedim. Doğumdan 4 saat sonra yürümeye başladım. İlk kalkışım çok kolay oldu hiç zorlanmadım hemşireye tutundum karşıya baktım ve yürüdüm bu kadar. Yürüdükten 1 saat sonra gazımı çıkardım. Tuvalete hep tek başıma girdim üstümü kendim değiştirdim çok fazla yürüdüm diyemem ama genel olarak yürüdüm yürümek iyi geliyor gerçekten. Ne baş ağrısı ne omuz ağrısı yaşamadım. Bol bol kahve içtim o mu iyi geldi bilemiyorum tabi işte bizim küçük prensesle hikayemiz böyle 😍 sormak istediğiniz bişi olursa seve seve cevaplarım