Bir_tirtilannesi Kızlar 1 ay önce doğum yaptım ilk zamanlar göğüslerim yara olur gibi oldu ama kremle vs atlattim sol göğüsümde ağrı yok artık ama sağ göğüsümün ucu yarılmış alttaki derim görünüyor resmen 2 haftadan beri ne kullandiysam etki etmedi sağ göğsümü vermek istemiyorum resmen kızıma canım çok acıyor yaradan dolayı bu arada alttaki derim görünüyor ama kanama vs hiçbirşey yok eminim bundan ne kullandiysam geçmedi acaba emzirdigim için mi geçmiyor yara emzirmeyi biraksam mı diye düşünüyorum yara geçene kadar diğer göğüsumu ve mama vermeye başlarım diye düşünüyorum. Kafam allak bullak ya bu şekilde emzirmeye devam edicem ama yara iyileşmiyor böyle yada emzirmeyi birakicam mamaya başlicam yara iyileşene kadar siz olsanız ne yapardınız akıl verin lütfen
Sena00 Bir_tirtilannesi emzirmeyi bırakıp mamaya başlarsaniz bebeğiniz birdaha memeyi tutmayabilir silikon göğüs ucunu kullanın mamada daha çabuk doyduklari için memeyi tutmaz diye düşünüyorum çünkü benim bebeğim bir haftaya yakın kuvezde kaldı çıktıktan sonra mama verdim artı meme ama o mamayı seçti yemedi göğsümü sadece üç ay emdi sonra bıraktı sütümün dolu dolu olmasına rağmen
Almilosum Bir_tirtilannesi ayva çekirdeği kullandiniz mi o yaraya iyi gelmişti benim. Benimde ilk baslarda yara olmuştu silikon kullandim onu kullandıkça göğsüm yumuşadı ve silikon ucu bırakıncada hic yara olmadı çok şükür
Bir_tirtilannesi Sena00 bende bu durumdan korktuğum için kafam çok karışık mamaya alışırda memeyi almaz diye silikon uç olabilir aslında teşekkür ederim 🤍
Bir_tirtilannesi Almilosum yok canım krem vs kullandım ama ayva çekirdeğini kullanmadım krem sürüp üzerine buzdolabı poşeti kesip kapatıyorum o şekilde kremli yumuşak kalıyor ama 2 2.5 haftadan beri geçmedi bu yara deneyeyim bakalım bu silikon ucu okuduğum bir kac postta gördüm bebek silikon uca alisinca normal memeyi tutmuyormus silikon ucuyla tutuyormus sadece sizinde öylemi oldu acaba
Sena00 Bir_tirtilannesi inşllah bir an önce iyileşir ama memeyi biraktirmayin lütfen mamada zehir değil tabi ama onun şuan anne sütüne ihtiyacı var ben ne yaptimsa ilk kızım yemedi bu ikinci gebeliğim inşllah bu bebeğime sevdirebilirim
Bir_tirtilannesi Sena00 inşallah iyileşir canım bende hiç bıraktırmak istemiyorum memeyi ama çok canım acıyor ne yaptıysam geçmedi sağ göğsüm olabildiğince emzirmek istiyorum kızımi ama bu yarayla nasıl yaparım bilmiyorum uyuduğu zaman ödüm kopuyor valla uyanacak diye emzirecegim çünkü ve canım yanacak 😬 bakalım bir çözüm bulmaya çalışacağım inşallah sizde sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu 🙏🏻🤍
Almilosum Bir_tirtilannesi evet ben bebegimi ilk baslarda emziremedim yara oldugu icin daha sonra dedim mama almasindansa silikon ucla olsun sonra beni istemedi. Meme ucum geçince 23 günlükken banyodan sonra emzirdim beni oyle kabul etti. Gecede gene emmeye kalktiginda silikon uç istedi 1saat denedim vermedim oyle oyle norml göğsümu aldi. Bir süre sonra gogsunuzden süt gelmez onu emzirmezseniz
Allahkahretmesin1 Bir_tirtilannesi kremler falan hep hikaye silikon Göğüs kalkanı aldım ben zeytinyağı sürüp kapattım ve emzirmeyi de hiç kesmedim 2 güne kalmadan iyileşti
Bir_tirtilannesi Allahkahretmesin1 gümüş kapak bende kullandım canım ama bana pek etki etmedi maalesef
Sena00 Bir_tirtilannesi anlıyorum seni geçecek emin ol inşllah bir an önce atlatırsın 🥰 teşekkür ederim amin
Daisy0000 Bir_tirtilannesi Bende aynı durumdayım ,bebiş 28 günlük. Özellikle sol göğsüm o kadar acıyor ki ağlayarak emziriyorum… Lansinoh ve gümüş kapak ilk başta işe yarıyor gibiydi ama suan hicbisey fayda etmiyor,bebekte sürekli emmek istediği için belki göğsüm kendini iyileştirecek vakti bulamıyor
Bir_tirtilannesi Daisy0000 oyyy ikimizde aynı durumdayız bende ilk başta gümüş kapak kullandım fayda etmedi bir göğüsüm kendiliginden iyileşti pek yara olmamıştı olacak gibiydi toparladı sonra ama sağ göğsüm çok berbat 3 hafta olacak nerdeyse yara olalı ilerleme yok hiç iyileşme adına bende o yüzden dedim acaba emzirmeyi bıraksam mı diye göğüsüm belki iyilesecek ama dediğin gibi bebis emdiği için iyilesmiyor🙁
Agg0207 Daisy0000 canm e vitamini oluyorya eczanelerde ampul şeklinde satılıyor onu alıp emzirmeden hemen sonra göğüs ucuna sur çok etkiliymis
Daisy0000 Bir_tirtilannesi Ne yapacağız bilmiyorum,bıraktırmakta istemiyorum ,diğer göğsümden süt az geliyor, acıyan göğsümden bol geliyor.. İyi gelen bir yol bulursam buraya da yazarım 🥲
minikoannesi123 20 günlük anne olarak tecrübe ettim ki bebiş mama ve biberonun kolaylığına alışınca sonrasında memeyi tutmak istemiyor:( esmen kavga ediyor meme başında, ben de mecbur sağıp veriyorum hep. Sağ tarafi vermeyin bir süre aslında, sagarken de acıyor mu?
Bir_tirtilannesi minikoannesi123 Hadii yaa🙁 off nasıl geçecek bu yaralar bilmiyorum anne olmak ne zormuş 🥲
Bir_tirtilannesi Daisy0000 ayy aynıyız valla yara olan göğüsumden daha çok süt geliyor benimde diğerinden biraz daha az geliyor tamam canım bende bulursam yazarım geçecek inşallah ❣️