NursemaHasanmBas Zaten öyle bir hamilelik yaşadım ki doktorlar da hemşirelerde benim her hastaneye gidişim de şaşırdılar.
Benim adetim 10 gün geçtiğinde, son adetim 12 ocaktı, kanda çıkmamıştı. Adetim 18 gün gecikince kan tahlilinde çıktı. O zaman geç döllenme dediler ve doktorlar son adet tarihimi 1 şubat olarak düzenleme yaptılar.
30. Haftamdan sonra bebeğin gelişimi hep 3 hafta önde gözüktü.
36+6 rutin kontrolde gittim, doktor bi baktı sonra prof çağırdı başka doktorlsr baktı. Kesinlikle 39+5 bu gebelik dediler.
Yani başta geç döllenme gözüken hamileliğim, 30. Haftadan sonra 12 ocakla uyumlu ilerlemiş.
36 haftayım diye girdiğim kontrolden 39+5 çıktım.
Öyle olunca da dikişi alcaz dediler.Normal muayene sırasında alındı dikiş, hiç acıtmadı.
Suni sancı alana kadar açılmam hep 1 cm di.Bir adım çıkmadığım korktuğum o merdivenleri çifter çifter sabahtan akşama indim çıktım,ne duşlar vs...
Normal doğum sadece sancı su gelmesi ve baş gelişle olmuyormuş. Onu öğrendim. Tamamen kısmet.Hayırlısı ne ise, o olsun.
Bugün oğlum 1 aylık olmuştu.Aşısı yapıldı.Kan alındı.Ciğerimi sökseler, anestezi olmadan sezeryan yapsalar böyle canım acımazdı. O ağladıkça benim tansiyonum oynadı bayılmadan kurtardılar.Allaha şükür sağlıkla aldım, hiç düşünmeyin doğum nasıl olur diye stres yapmayın.