Öncelikle selam canlarım benim. Bende mezun oldum artık burdan kidse geçiyorum 🥺 Çok hüzünlüyüm yeri geldi midem yandı burda yazdım yeri geldi hareketi azaldı korktum yazdım uzuuun uzuuuun zaman geçirdik burda aynı bedende🥹 Salı günü hareketlerini azaldı diye bahane ederek ilçe acilinden giriş yaptım ucundan sancılarım çıktı zaten günüm de dolduğu için beni direkt sevk ettiler il kadın Doğum aciline (normalde cumartesi günü suniyle başlatacaklardı doğumu ama ben kendi sancım gelir diye beklemek istedim o yüzden salı akşamı hastaneye giriş yaptım.) eve gelip duş aldım eşimde işten çıktı birlikte çantalarımızı alıp il hastanesine gittik soranlara doğurmaya geldim diyorum tabii hahshwdhwhdh. Beni nstye bağladılar sancı yok bir sey yok doktor geldi alttan muayene edicem dedi 2 2.5 dedi açıklık için hazırlan yatışını yapıyoruz çok üzüldüm çünkü yanımda refakatçim yok benimle birlikte gelen 2 kadın vardı nstye bağlanmıslardı üçümüzü de ayrı ayrı sancı odalarına aldılar. Sonra tek tek alttan uzun ip gibi suni sancı verdiler içimize koydular yani. Biraz görünüş olarak uzun çekmeli sakızlara benziyor 🥴 tabii bu saat 12 gibi verildi. Ben odada yürüyorum nstye bağlıyorlar sancı yok ebe plates topu falan getirdi üstünde hopluyorum falan eşimi arıyorum görüntülü aşkım bak napıyorum diyorum bacaklarımı açıyorum topun üstünde yuvarlanıyorum falan haajdjahdh sıcak duşa giriyordum her nst arası biraz yürüyüş biraz da topta hopluyordum. Böyle böyle ben sabah 6ya kadar hafif sancılarla geldim. Saat 6dan sonra başladı beni sancı tutması arıyorum Furkanı başlarım böyle hastaneye ağrıdan ölüyorum kimse bana ağrı kesici yapmıyor çıkar beni sezeryan olucam diyorum o da garibim demiyor ki aşkım bunlar doğum sancısı değil mi ne ağrı kesicisi tamam canım doktora söyle gel diyor bana çok güzel teselli eder lafşaödmrlfek ben doktorun yanına gittim dedim bana bir ağrı kesici verin vermiyorsanız gelin çıkarın dedim bu ipi içimden yoksa kıyameti koparıcam. Gerçekten de öyle yapacaktım bu arada. Doktor geldi alttan baktı dedi ki açılman 6 cm ben seni nasıl göndereyim ya yolda doğurursan özel kabul eder mi seni? Böyle diyince bende bir göt tutusması yaşandı afedersiniz bu kadar saat sancı çekmisim son anda neden sezeryana dönceksin dedi elini tuttum doktorun hiç unutmuyorum hafkqkf ağrı kesici yapsan olmaz mı dedim o da bakıp güldü diyor ki eflin doğuruyorsun ne ağrı kesicisi ama ilacı alıyorum içinden kendi sancın gelecek artık dedi. Sonra doktor gitti tabii içimden çıkardı ipi ben duşa giriyorum çıkıyorum top falan hikaye artık nstye bağlıyım sancı geliyor nöbet değişim saati bir de benim doktor gitti yerine 6 tane stajyer çocuk başka doktorlar falan geldi gelen geçen bana alttan bakıyor artık dayanamadım stajyerlerden birini çağırdım dedim bu devlet epidrual yapmııyor mu yeter artık beni çıkartın nstden kız baktı ciddiyim gitti doktoru çağırdı doktor ebe temizlikçi ne varsa yanıma geldi ondan önce de telefonu alıp eşime foto atmıştım aşkım ben ölüyom baybay yazdım flsşdwşsşwmf. Neyse temizlikçi abla sandalyeyi getirdi dedim noluyor napıyorsunuz aklım çıktı sezeryana dönüyorum sandım. Ben dedim dayanamıyorum kakamı yapıcam abla da yap diyor dedim abla sana ayıp olur tuvalete gideyim sonra ebe dedi ki tamam git bebeği de doğurur gelirsin meğer benim açılma tam bebek gelecek benim ıkınmam lazım kaldırıp koydular beni sandalyeye girdim kalkıp oturdum artık çatala mı bıçağa mı adı her neyse. Bana ıkın diyorlar yok normalde de hep kabız olan biriyim ıkın diyorlar yok dediler böyle olmaz bebeğin omzu bir yere takılacak falan o temizlikçi ablayla gelip alttan elleyen ebe ikisi bir anda karnıma bastırmaya başlamasın mı ben durun dememe kalmadan bir baktım içimden hop düşmüş Miral kenarda cıbıl duruyor 🥴 o kadar ıkınmayı denedim ve olmadı ki içimde tek kalan şey bu kadar hikaye okudum hiçbiri gerçekten ıkınmanın önemini anlatmadı hamilelikte ne yaparsanız yapın ne kadar ağrılı olursa olsun sancılarınız ıkınmayı öğrenin mutlaka. Sonra giydirmeye başladılar bizim canavarı ben duruyorum tabi çatalda ıkınamadığım için cart diye yırtılmadım mı 🥴🥴 Bu benim sucumdu ama gerçekten sen o kadar dayan dayan bir ıkınmayı becereme kendime o kadar gıcık oldum ki anlatamam size. Doktor diyor ki bak ıkın tuvaletini yapar gibi ben bir ıh yapıyorum sonra baslıyorum bağırmaya 😵💫 neyse 10:32de bebeğim doğdu 1 saat içinde dikişlerim atıldı kesim de var bu arada ıkınamadığım için odama geldim. Eşime ölüyorum yazdığım mesajdan 1 saat sonra bebeğim kollarımdaydı yani… Odaya geldim 12:30 oldu saat yemek yedim sonra hasta gözlem odasına alındım sadece bir kere bebeğim yanımdan gitti onun haricinde hep yanımdaydı. Refakatçim yoktu dikişlerim zorladı biraz beni çünkü makata doğruydu tek başıma kalkıp yürüdüm eşim sadece ziyaret saatinde gelebildi. Göğüs ucum içine kaçık Miral de emmeye çok meraklı bir bebek ben hiç bu kadar iştahlı bir şey görmedim. Dünyaya bin kere daha gelsem bin kere daha normal doğum yaparım bu arada. Sakın korkmayın sancılar evet zorluyor yalana gerek yok ama can taşıyorsunuz doğuruyorsunuz sonuçta. Suni sancıyı aldıklarından sonra kendi sancım başladı ve evet arkadaşlar hemen hemen denk bir sancı sadece farkı şu açılmam benim hemen ilerlediği için sonlara doğru artık alttan muayane edilmekten siniriniz bozuluyor ve sonlara doğru bebek popoya da baskı yaptığı için sürekli tuvaletiniz var gibi oluyor. Suni ile normal sancı arasında çok bir fark yok yani. Çokkk uzun oldu bu da benim 41+4de gelen mimikom. Birbirimize hemen alıştık 🥺🫶🏻 sorularınız varsa cevaplayayım biraz uzun olmus ama hakkınızı helal edin bebikler 🌸