Mervenurgl Merhaba hem radyoloji uzmanı hem Perinatoloji uzmanı tarafından bakıldı ama bebeğimde nazal kemik görüşemedi. Kalpte de parlaklık görüldü. Bu durumu yaşayan var mı? Amniyosentez veya fetal DNA yaptırdınız mı? Sonuçlar nasıldı
Tusse18 Mervenurgl bizde kalpte parlaklık beyinde kist tarzı bir şey vardı ama gelişim sürecinde olduğu için normal bir durum 28.haftada yok olacak doktorun bizi korkutma sebebi ile fetal yaptırdık temiz çıktı bin şükür amniyosenteze hiç sıcak bakmadım bakmıyorum da
Slnaycn Mervenurgl bizimde 22. Haftada kalpte parlaklik görüldü 24. Haftada gittim parlaklık kaybolmustu. İnşallah sizinde öyle olur gönlünüzü ferah tutun😌
aysecen_06 Tusse18 bende aynı sebeple fetal DNA yaptırdım sonuç bekliyorum aynı zamanda 3lü taramam riskli çıktı
tozder Nazal kemik bize de öyle dendi henüz doğurmadım 39. Haftadayım ama doktorlar gen testi istiyor ben yaptırmadım eğer kafanıza çok takıldıysa yaptırın derim
Mervenurgl tozder Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Doğum yapınca buraya yazar mısınız?
Tusse18 aysecen_06 içinizi ferah tutun biz çok üzüldük çok yıprattım kendimi o bir hafta zehir geçti ama gelişim sürecinde detaylıya girdiğimiz için doktorların bunları görmesi çok normal sizin sonucunuz temiz çıkacaktır 2 li 3 lü testlerin güvenilirliği daha düşük zaten
Gozde_52 Haftamda doktorum bendede ikili taramada gördü kalpte parlaklık tek başına birşey anlam ifade etmiyor vede çoğu zaman her bebekte görülen bor durum olduğunu söyledi canım 27. Haftamda temrar çağırdı beni o zamanda kapanabilirmiş zaten zamanla anne karnında kapaniyormuş çoğu sıkıntı yapma kendini strese sokma sakın Allah’ın izniyle geçici sorec sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim 🤲😍🌸
Mervenurgl Gozde_52 evet kalpte parlaklık tek başına bir anlam ifade etmiyor. Radyoloji uzmanı da bizim toplumumuz da Asya toplumlarında çok sık görüldüğünü söyledi. Siz kalbinizi ferah tutun. Benim endişemin sebebi burun kemiğinin henüz gelişmemiş olması inşallah sonucum güzel gelecek benim de inanıyorum
Gultenaslan_27 Mervenurgl şuana kdr gelismis olması lazım cnm bütün kemiğinin 12 haftalıkken doktor dedi oluşmaya basliyo inslh hiç biseyleri yoktur bebislerimizin bsnimkinin burun kemiği olmasına rağmen down sendromu şüphelendi doktorum ama onlarda emin konuşmadı sağ salim alırız inslh kucağımiza
Karanfill Arkadaşlar fetal DNA Nerde yapılıyor. Genetik merkezlerinde oluyor mu bide hastaneler yapıyor mu ?