Yenidoğan bebekten alınan topuk kanı ile teşhis konuluyormuş. Hipotiroidili bir anne adayıyım 😔 bebeğim eksik mi gelişiyor acaba ? O da hipotiroidili mi olacak 😢
Benim tsh ım 8.00 di bebeğimi 1 aylıkken öğrenmiştim önce 50 lik euthyrox sonra 75 liğe başladık direk düştü zaten 28. Haftadayım şuan 2.75 civarlarında problem yok dedi doktorum
secilertu bende tiroid hastasıyım doktor tavsiyesi üzerine iki çocuğumda da hem yeni doğunca hem de bir yaşını geçince baktirdim. Tiroid hastası değiller şükür. Arada genel tahlil yapılırken de istiyorum ne olur ne olmaz takip ediyorum. Bu bebegimde de olmaz umarım. Tiroid olacak diye bi kural yok sadece garantiye alın topuk kaninda cikmasa bile en az yılda bir kere baktirin derim
Evremanne ben 6.haftadayken 13 olarak öğrendim tsh’ı. Sonra dozlar arttırılarak normale bindi çok şükür ama korku var hep içimde ben de ayda bir kere kontrol ettiriyorum ama içimdeki korku bebeğimin sağlıklı olduğunu duyana kadar geçmeyecek heralde 😔
YsmnNuh çok sevindim canım benim çok şükür darısı da benim bebeğime inşallah sorunsuz sağlıklı bir şekilde doğar ve büyür 🤲🏻 Kontrolleri mutlaka yaptıracağım çok teşekkür ederim 👍🏻 Rabbim sağlık sıhhat versin inşallah hepimize
secilertu teşekkür ederim
Ben 100 ve 150 olarak kullandım
Şuan için bebeğime ilaç başlanmadı
Onlardaki değer aralığı bizim gibi değilmiş ama takıp ediliyor
Ben 9 haftalıkken öğrendim 19.20 ydi eutrox 100 le başladık şuan 32oldum levotiron 125 kullanıyorum normale indi inş bebeğe zarar vermemiştir tek isteğim sağlıkla kucağıma almak
Ssshhh ben de ilk öğrendiğimde 13 tü 😔 şimdi de 125 ve 150 lik dozların doz ayarlaması olarak kullanıyorum ben de 31+1’deyim. Aynı kaygılar bende de mevcut 😔 tek duam sizinkiyle aynı 🤲🏻
secilertu ilaç kullandığınız müddetçe normal bir insandan farkınız yok. Neden eksik gelişsin? Bende var çok şükür kızımda yok. Siz ilacınızı, kontrollünüzü aksatmayın yeter
Cemrelif inşallah öyledir 😔 ben eksik olunca bebeğimi de eksik bırakıyorum gibi ya da kullandığım ilaçlarla bebeğimin tiroid hormon geliştirme yetkisine el koymuşum da gelişmesini engellemişim gibi hissediyorum.. ne bileyim en ince detaylarrrrr detaylarrrr işte. Rabbim sağlıkla dünyaya getirsin inşallah çok sağ olun
secilertu
Olacak diye bir kaide yok bence . Benim annemde troid hastası haşimatosu var. Doktoru kızında da vardır yüksek ihtimal dediği için kontrole gitmiştim ama bende yokmuş. Risk faktörü tabi ki var ama olacak diye birşey yok.