Pempisanne Kızlar 9+1 günlük hamileyim normalde hiç yemedim bugüne kadar salam sosis vs. Ama bir kaç gündür yani Pazar gününden beri canım salamlı peynirli sandviç ve pizza çekiyor Pazar gününden bu yana sabahları salamlı sandviç yapıp yedim dün akşam da dominosta pizza yedim Salamıda BİM’den almıştım bişi olurmu kızlar yeme felen diyorlar kafam allak bullak burda size bunları yazdım açık açık hakkınızı helal edin ne olur ama içim içimi yiyor bişi olurmu kızlar bilgim yoktu çünkü yardım lütfen 🥺🤰🏻
Crnn3871 Pempisanne nefis bu canının istediği herseyi ye bence zaten aserme diye boşa dememişler her kulaktan bi ses çıkar içini rahat tut en iyi Bilgili doktorun verir ilk kontrolünde sorarsın pişmanlıkta hissetme canın istedi sonuçta
Ysn Pempisanne doktorunuz sizi uyarmadı herhalde ilk muayene de şarküteri ürünlerinden çiğ etten pastörize olmamış ürünlerden uzak durman gerekir heleki ilk 3 aylık dönemde toksoplazma listeria mikrobu kaparsanız bebekte sorunlara sebep olabilir tabiki de yememelisiniz biraz sabredin .
Laayla Pempisanne ben 7 haftalıkken öğrenmiştim bebeği neler yedim neler gerçi öğrendikten sonra da aynı pizza daha iki gün önce yedim 8 dilim tek başıma💪🏻💪🏻
Ysn reinamm ne olabilir toksoplazma kapabilir ve haftası çok küçük ilk 3 ay bu enfeksiyonu kaparsa bebekle anomali olabilir yanlış yönlendirmeyin
Braalayan Ysn kesinlikle katılıyorum gebelikte yenmemesi gerekenlerin başında gelir çiğ etler ve şarküteri ürünleri
Ozge1008 Pempisanne yedim, yiyorum ve yiyeceğim. Her gün, her öğün yenilen şeyler değil bunlar kuzum. Elbette canın istediğinde çok abartmadan yemelisin. Haftada bir gün dışarıda muhakkak bir şeyler yerim canım istiyo çünkü🤷🏻♀️
Medusa Pizzada pişmişse yine neyse de, arkadaşların da dediği gibi direkt olarak pişmeden tüketmek toksoplazma riski ve bebek ölümüne kadar yolu var allah korusun. Ben pastırmalı yumurta çok severim mesela ama canım çok çekerse ve yemek istersem önce çok iyi pişiriyorum tavada 🤷🏼♀️
Merveee277 Pempisanne yenmemesi gerekiyor fakat nefsini köreltmek için bir parça yiyebilirdinde sen biraz abartmışsın sanırım😊
DeryaZ Pempisanne canım bende pizza istemiştim evde kendim yaptım içindeki sucuğu salamı önce tavada pişirip sonra fırında da pişirdim öyle yapabilirsiniz sandviç içinde salamı da tavada yine önlü arkalı pişi çiğ yeme çip et zararlı çünkü bizlere yani tabiki herşeyde dikkat edemiyoruz ama ne kadar dikkat edersek o kadar kârdır
Kurabiyecik Pempisanne Canım yani mızmızlanmak nazlanmak değil buradaki durum. Bir çok arkadaşta ne olabilir ye demiş. Benim doktorumun ilk uyardığı şeydi. İşlenmiş gıdalardan uzak dur dedi. Zaten salam sosis normalde bile uzak durulması gereken yiyeceklerden. Ne şekilde üretildiği içine nelerin katıldığı malum. İnşallah birşey olmaz ama bundan sonrası için dikkat et tüketmemeye çalış. En azından ilk 3 ay yeme. Zararlı olduğunu bile bile sırf canım çekiyor deyip yemenin bir faydası yok diye düşünüyorum. Doktoruna danışsan o da yeme diyecektir. Herkes maşallah doktordan çok biliyor.
SerpilG Pempisanne yemeyin diyorlar ama bende yedim. Sosis salam için güvenilir marka olmasına dikkat ettim birşey olmadı şimdiye kadar inşlh olmaz bundan sonrada.