Zeyzey_1405 Selam anneler yenidoğan bebeğe sarılığına iyi gelir diye sarı tülbent örtüyolar ki buna benim annem de dahil hazırlamış verdi doğumdan sonra kullanım diye sizce böyle bişey varmı
Allahkahretmesin1 Zeyzey_1405 sarılık denilen olay bebeğin kan değerleri ile alakalı bir durum tülbentin buna ne gibi bir faydası olabilir? Eğer bir faydası olsa doktorlar üstüne basa basa der zaten doğuma gelirken tülbent getirin diye
Kediannesi1 Zeyzey_1405 sarılık olursa sarı tülbent geçirmez hatta üstüne gözünüz sarıya aşılacağı için fark edemezsiniz örtmeseniz daha iyi peygamber efendimiz özellikle beyaz giydirin beyaz örtün diye o yüzden söylemiştir
Sellmaseellma Zeyzey_1405 sarılığı olan bebeğe sarı örttüğünüz zaman ne kadar sarardığını anlamayıp yoğun bakımlık edebilirsiniz sarı turuncu örtmeyin giydirmeyin
yesillimonn Zeyzey_1405 Kız öyle bişey olsa hastaneler de niye ışın versinler bebelere 😃hurafa inanma
Zeyzey_1405 yesillimonn inanmıyorum zaten sadece inanan var mı doğruluk payı varmı merak ettim 😂😂sırf hastanede kullanmamak için çantama bile koymadım annem koydum sanıyo
__mom1 Zeyzey_1405 bebek sararınca belli olmasın diye sarı giydirme yada sarı örtme aslında göz görmeyince gönül katlanır misali. Etraftaki her şey sarı olsun siz sarılığı anlamayın maksat bu aslında 😃
Zeyzey_1405 __mom1 evet bana da çok saçma geldi hiç inanmıyorum ama koca karı adetlerini uygulamaya çalışıyolar annem hastane çantasına koymamı bekliyo ama ben koymadım unuttum dicem
efelinamoms Zeyzey_1405 bol bol emzirmek yeterli olacaktir ama şimdi anneniz emek etmis kirmeyverin arada gelince flan yanina koyun gönlü olsun ☺️
Zeyzey_1405 efelinamoms o varken kullanıcam yalandan sonra kaldırıcam mecbur bakıcam bi çaresine eski kafalılara bilet de anlatamıyosun ki gerçeğin en iyisini bi tek onlar bilir çünkü biz cahiliz anam
efelinamoms Zeyzey_1405 benimde kayinvalidem yapmisti bi 10 gun flan gostermelik kullandim sonrasi dedim bitmis sarilik sorunu kaldirdim 😁😁 aman gönlü olsun iste napiyim ☺️
Deletedmom0071 Şaman adetlerinin İslamiyetten sonrasında devam etmesi durumu… inanmayınız lütfen böyle hurafelere her şey Allahtan. ☺️