Lionmom1 Kızlar vajinada iç tarafta sivilcesi olan var mı varsa nasıl geçti? Doktorum bana ürolojiye git demişti gittim. enfeksiyonum yok ama alttan muayene etmedi yarın kadın doğuma göstereceğim ama tedirgin oldum. Çocuğa zararı var mı bu sivilcelerin 😞
e_blue_sky_a Lionmom1 üroloji ne alaka anlamadım erkekler için değil mi üroloji? Kadın doğuma gitmeniz gerek. Düşük riski yoksa hpv ve smear aldırmanız gerek. Büyükse yakılır. Hepsi hamileyken yapılıyor. Şimdi olmasa da doğumdan sonra hpv ve smear testini ihmal etme. Normal doğum risk olabiliyor bebeğe bulaşma solunum yoluna bulaşma riski var genelde sezaryen istiyor doktor
Guz06 Lionmom1 benimde iç dudak kısmınds yap bezesi gibi iri iri bir kaç tane var bende tedirgin oldum öyle birşey mi sizde ki de ?
cokkasmabeabi Lionmom1 iltihapsiz sivilce gibi bişeyse cibandir o iç tarafta olmadı benim iki sefer üstte oldu sivilce olacak gibiydi uc vermedi şişti şişti sonradan patladı. Ama buna benzer bişeyden mi bahsediyorsunuz yoksa HPV tarzı mi bilemedim
Lionmom1 e_blue_sky_a doktoruma mesaj attım ürolojiye git enfeksiyon olabilir dedi ben de anlamadım. İşte şu an hiç tedavi olmasam daha iyi sanırım değil mi?
e_blue_sky_a Lionmom1 hpv olabilir sanırım hpv ne bilmiyorsunuz YouTube den izleyin isterseniz. Eğer hpv ise bebeğe zarar vermez ama normal doğumda bulaşır bebeğe zararı olabilir o yüzden doktorunuza danışmalısınız bu siğil mıdır yoksa sıcaktan çıkmış Bi sivilce mi. Ya hpv ise ve normal doğum esnasında bebeğinize geçerse
gamizee_ Bende de çıkmıştı hatta sonra kendi kendine patladı çok acıyordu patladığında da içinden öyle yoğun bir şekilde irin ve kan geliyordu ki anlatamam ödüm koptu kanamam var zannettim ilk başta🥺 sonra hemen acile gittim enfeksiyon falan varsa bebeğe zarar vermesin diye. Valla doktor eline eldiveni geçirdi sıktı iyice içindekiler bitene kadar ve batikonla falan temizledi. Sonra bir de aksef miydi ismini tam hatırlayamadım antibiyotik yazdı. Ben de 1-2 gün sonra kendi doktoruma gittiğimde anlattım durumu apse deniyormuş sanırım ona antibiyotiği kullanmana gerek yok tamamen temizlediyse dedi. Ama bir daha tekrarlarsa kullan dedi. Hiçbir zarwrı da olmaz o antibiyotiğin merak etme dedi. Bir daha da olmadı çok şükür ama ben eve de aldım batikon bişey olursa kendim temizlerim diye.😊
Lionmom1 gamizee_ ben de kanamam var sanıp korktum. Bakalım şimdi doktora gidiyorum ne diyecek merak ediyorum. Siğil gibi değil ama yumuşak ette çıkan sivilce tarzı bir şey.
Guz06 Lionmom1 kısa zamanda sonuç alırsanız durumdan babada yazabilir misiniz ? Kontrolüme daha var içim rahat eder benimde ❤️ umarım ikimiz içinde problem yoktur bebeklerimiz içinde tabi ☺️
Lionmom1 Guz06 baktı doktor hızlı kilo aldığın için ve hamilelikte akıntı arttığı için ıslaklık oluyor ter bezleri de sıkışıyor ondan oluyor muhtemelen dedi. Siğil falan değil yani hiçbir şey vermedi bebeğe de geçmezmiş sadece sabunla yıka o bölgeni kuru tut dedi. Siz de sorarsınız yine ama içiniz rahat olabilir benim gibiyse. ☺️🌸
Zeynebtahir Bendede oldu kocaman ağrili, lavanta yagi surdum surekli, doktor sık iyice temizle dedi zaten ucu belli olunca kendi patladi. Cokta önemli bir sey degil ama acisi cok oluyor
Lionmom1 Zeynebtahir ya işte sürekli çıkıyor ama virüs falan mı diye bi korktum. Temizlik konusunda sürekli iç çamaşırımı değişiyorum yıkıyorum temiz tutuyorum ama sebebini bilmiyorum😕
Zeynebtahir Lionmom1 sabun parfumlu jel vs. Yada vernel tarzi kalintili deterjan kullaniyor olabilirmisin?
Lionmom1 Zeynebtahir ama iç çamaşırıma jel deterjan almıştım evet beyazlar için yumuşatıcı kullanmıyorum ama. O deterjanlar zararlı mı ki
Matmazel006 Bazen içerde kıl oluyo o sivilcenin arkasında kıl cilt dışına çıkamadığı zaman iltihap yapiyo olduğu yeri ağda sonrası çok başıma geliyor.🥲 Artık alıştım çoğunu kendim patlatip içinde ki o kılı aliyorum sonra kendisi düzeliyor bı kaç güne.
cokkasmabeabi Lionmom1 o zaman cibandir ya doktor sıkar ya da kara merhem diyorlar ama hiç denemedim ben. Kendiliğinden iltihabı aktı hazır olunca ama acı veriyor