ÖNCELİKLE HER HAMİLELİK DOĞUM KENDİNE ÖZE OLMAK İLE BİLİKTE SİZE ANLATACAĞIM BENŞM KENDİ YOLCUĞUM VE SÜRECİM ☀️
Zaman o kadar hızlı geçiyor ki acaba ben ne zaman buraya doğurdum diye post açarım diye düşünüyorum şimdi 9 günlük olduk bile :)
10 Temmuz Pazartesi günü saat 9 41. hafta ile hastaneye yatışımız yapıldı.
Kızım kendi gelmek istemiyordu ne kadar çekinsemde suni sancı ile doğum başlayacaktı.
(Suni sancı istemememin sebebi endorfin hormonu çok geç salgılanıyor ve bu sebeple kasılmalar daha yoğun hissediliyor)
Bebek 34.hafta ile pozisyonu almış kanala yerleşmiş olsa bile göbeğim hala düşmemişti.
Hastanemizde tüm süreç doğum birimde gerçekleşiyor o yüzden biz doğumhanedeki sancı odasında tüm süreci yaşayacaktık.
Biraz uzun anlatacağım belki suni sancı ile doğumu merak eden vardır :)
Aç gittim. Öncesinde kan alındı nst ile bebeğe bakıldı. Sonrasında açıklık kontrolü yapıldı.
0 açıklığım 0 sancı ile yatış yaptık.
İlk el ile yapılan muayene beni biraz zorladı çünkü amaç doğumu tetiklemek bebeğe uyaran göndermekti.
Sonrasında nişanım gelmeye başladı. Benim nişanım parçalı ve hafif kanlı geldi. Yemek yememe izin verdi. Sonrasında lavman yapıldı ki bu lavman benim için inanılmaz zorladı kabızlık sorunum olduğu için.
Sonrasında suni sancıya başlandı. Biz bilgisayardan dizi açtık eşimle sohbet muhabbet şeklinde zaman geçiyordu fakat ben suni sancı çok hafif hissediyordum ki 3 cm gelince sancı hissetmeme başladım. Açılmalar hep el ile muayene ederek kontrol ediyorlar. Biraz can sıkıcı 😅
Hala inanılmaz iyi keyifliydim. Saat 11-12 e kadar böyle devam etti. Kızım hala çok yukarıdaydı.
Nst de hafif dalgalanmalar çıkıyordu ama yeterli değildi. Sonrasında vajen içerisinde bir ilaç uygulandı. Bu ilaç doğumu hızlandıracaktı. Doktorum suni sancıda nasıl sancı hissetmezsin nasıl bir acı eşiği bu diye şaşırmıştı 😅 Saatlerdi 3 cm açıklık ile devam ediyorduk. İlaç uygulandıktan sonra maalesef bebiş bundan hoşlanmadı bence kalp atışları yavaşlamaya başladı. -herkeste böyle olacak diye bir kural yok- Sonrasında ilaç temizlendi oksijen desteği sağlandı ve doktor dinlememi istediği için suni sancı kesildi. O sıra yavaş yavaş sezaryen fikri daha gerçekçi bir boyut kazanmaya başlamıştı. Çıkarmayı unuttuğum küpelerimi çıkartmaya çalışıyorduk 🫠 herzaman bu ihtimalin olduğunu bildiğim için hazırlıklıydım ve sorun etmemiştim bebeğim sağlıkla gelsin nasıl gelirse gelsin.
1-2 arasında kendi sancılarım başladı. Vajen içerisinde uygulan ilaç doğumdan sonra tanıdığım ebelere sorduğumda güçlü bir ilaç olduğunu söylediler.
Saat 2 ile kasılmalar çok daha güçlü geliyordu.
Maalesef ne yürümek ne pilates topu ne çömelmek hiçbiri beni rahatlatmadı ben yatarak daha çok rahat ettim. Tüm sancılarımı yatarak karşıladım. Nefes egzersizi yaptım. Tüm süreçte eşim yanımdaydı.
Kusmaya başlayınca anladım ki az kaldı :)
3ten bir anda 6 cm geldik. Saat 3 olmuştu. 6 cm açıklıktan sonra her şey çok hızlı ilerledi. Saat 3 ile 8 cm ulaştık. Kasılmalar arasında uyuyakalıyordum. O güçlü ıkınma hisleri gelmeye başlamıştı. Doktoruma haber verildi. Çatala alındım. Bebiş hala yukarıdaydı gelmiyordu inatcı kızım 😂 suyumu patlattılar. 9 cm olduk. Saat 4.25te 3. ıkınmada kesiksiz dikişsiz bir şekilde kızım dünyaya geldi.
Bebişin doğması ile gelen rahatlık hele ki plasentanın doğumu ile iyice rahatlamıştım.
İnanılmaz bir duygu. İnanılmaz.
Umarım herkes sağlıkla kucağına alır.
Tarifi mümkün değil.
Kokusunu dünyalara değişmem
Şunu söylemek isterim ki iyi ki normal yapmışım.
Doğumdan 45 dk sonra -doğumhanede beklemek zorunda kaldım acil sezaryen geldiği için- ayağa kalktım üstümü değiştirdim fotoğraf çekimi yaptık. Sütüm hemen geldi. Tüm işlerimi kendim yapabiliyordum hala öyle. Sadece otururken hafif ağrım oluyordu ama asla ağrı kesici ihtiyacı hissetmedim. Şuan kanama ki çok az geliyor artık herhangi bir durumum olmadı
Biraz uzun anlattım. Tüm süreci merak edenler için. Dediğim gibi benim sürecim bana özel ve bir tık farklı olmuş olabilir.
Dünyanın en güzel hissi
Hala inanmıyorum