hanımlar merhabalar, doğum parası için sağlık raporu alıyoruz ya ben onu muhasebeciye gönderdim ama doğum öncesi tekrar rapor verilecek dedi benim bildiğim rapor yeterli oluyor diyeydi ama bu konu hakkında bilgisi olan var mı, o raporu alınca herhangi bir işlem uygulanmıyor mu yani, bilgisi olan paylaşırsa çok memnun olurum
doğum parası
nevermindcanim raporu kaçıncı haftada aldınız acaba
- Düzenlendi
Demetmom bugün aldım tam 32.haftadayım, çalışabilir raporu aldım
Çalışabilir raporu aldıysanız o istirahat raporu ile aynı şey değil. Çalışabilir aldığınız için ödemesi yok. 37. Haftadan itibaren analık raporunu başlatmanız gerekir. O tarihten itibaren rapor paranız işlemeye başlar. Doğum oluncaya kadarlık kısmını alırsınız kalan rapor hakkınız doğum sonrasına aktarılır. Ondan sonrasında ister parça parça isterseniz tamamını tek seferde alabilirsiniz. Tek seferde almanız içinse raporun bitmiş olması gerekiyor.
Edosko26 yani ben bugün çalışabilir raporu alsaydım bugünden itibaren mi doğum parası işlenmeye başlayacaktı
- Düzenlendi
Edosko26 ben 32. Haftamda çalışabilir aldım ve iş yeri muhasebecime verdim 37. Hafta çalışamaz raporunu ve doğum raporunu kime vereceğiz acaba SGK mı yine muhasebe mi ben de onu anlayamadım
nevermindcanim siz önce 32 haftada ya çalışabilir ya da çalışamaz raporu alacaktınız sonra doğum raporu vermeniz gerekti
Madeinpelin
Evet doğru olan o şekilde. Eğer çalışabilecek durumdaysanız 32. Haftada doktorunuza çalışmaya devam edicem dediğiniz takdirde 37. Haftanıza kadar çalışabileceğinize dair belge veriyor size. Onu muhasebecinize veriyorsunuz çalışmaya devam ediyorsunuz. 37. Haftanız geldiğinde o haftadan itibaren çalışamaz raporu alıyorsunuz ve o zaman raporunuz başlıyor. Yani şu an işe devam edeceksiniz, raporlu değilsiniz. 37. Haftada veya daha öncesinde çalışamaz raporunu da alıp muhasebeciye vereceksiniz. Sgk ile sizin bir işleminiz yok. Muhasebeci takip ediyor sgk kısmını.
- Düzenlendi
Edosko26 anladım çok teşekkür ederim
Edosko26 çok teşekkürler🥰🥰
Edosko26 devlette öğretmen olarak çalışanlara da var mı böyle bir ödeme
nevermindcanim bende 32. hafta da çalışabilir raporu aldım muhasebeye verdim bu gün tam 37. haftam doğum iznim başladı ekstra rapor almıyorsunuz çünkü 32 de aldığınız raporda izin başlama tarihiniz 37. hafta da yazıyor zaten 37 den sonra çalışmanız yasak olduğu için direk çalışamaz olur
Edosko26 teşekkür ederim