Selam anneler,çok başlık attıktan sonra sonunda doğurdum🥹ama çok zor bir doğum oldu benim için.2gündür bebeğim içimdü değil,acayip bir hiss)))anlatayım neden ve nasıl zor doğum olduğunu..18 günü saat 8:15 - 8:20 arası suyum açıldı.geceyi zaten rahat uyumamıştım,koltukta biraz telefonla kurcalanıyordum.neyse hemen kalkıp duş aldım,evi derledim topladım,suyumda az az sızıyordu.eşimde dalga geçiyor,doğuruyorsun ama temizlik yapmak istiyorsun diye😄böyle doğuran olmadı diyor bide bana,gerçektende çok az vardır böyle doğuran,umarım kimseninde başına zor doğum gelmez)))her neyse,hastaneye gittik açıklık 1cm😒 saat 10:15 falandı,sancı ve açılma iğnesi yaptılar.çünki suyum akıp gidiyordu.1saat sonra sancı gelmeye başladı😣ay ölüp ölüp dirildim,soğuk soğuk terledim,açılmam 4-5cm olmuştu.su gidiyor diye tekrar açılma iğnesi gibi birşey yaptılar serumla.sonra açıklık 8cm oldu.ınkınmam var dedim,sakın yapma açıklığın tam değil yırtılırsın dediler,dikiş atmayalım sık kendini biraz.ama tutamıyorum,bir ınkınmamı tutunca diğerini tutamıyordum.neyse bebeğin kalp atışları ilk başta normaldi,sonra azalmaya ve sürekli değişmeye başladı.doktorumu çağırdılar,geldi baktı,meğer bebekte dolanma olmuş,bide idrar kesesine direniyormuş kafası.o kadar ınkınmam açılmam boşa gitti.tam 10cm açıklık vardı doktor geldiğinde.biraz daha denedim ama olmadı,bebeğin kafası görünüyordu ama çıkmıyordu bir türlü.hemen sezeryana aldılar,doktor bebeğin kalp atışı çok değişiyor,boynu da kırıla bilir dedi🤦🏻♀️15dk içinde ameliyata aldılar hemen.ınkınmamda geliyor,ama kanla karışık ınkınıyordum.neyse narkozumu yaptılar ve bebeği karnımdan çıkardılar.oda zorla,bebeğin kafası saplanmıştı sanki başka bir yere…neyse uzun sözün kısası hem normal hem sezeryan doğurdum😔inanın normal doğum ağrısında bu kadar canım yanmadı,bu sezeryanın acısı ağrısı,narkozun ağrısı canımı çok yakıyor.oturamıyorum,kalkamıyorum,normal yemek yiyemiyorum,bebeğime kendim bakamıyorum.keşke böyle aksilikler olmasaydı da normal doğursaydım bende🤧benimde hikayem burda olsun istedim,hepinize sağlıklı huzurlu doğumlar dilerim kızlar)))normal doğum isteyipte ona güvenmeyin,bende normal doğurucam diyordum,kısmet olmadı🥲