Deletedmom00012 Ben suni sancı alacam diye yanıma almıştım doğuma giderken. 40+6 olmuştum yatışım yapılmıştı. Yanıma kettle aldım tecrübelerden dolayı, iyi ki almışım dediğim demirbaştır.
Sancı verilmeden önce annemle su kaynattık ılıttık, Evdeki en geniş derin kabımı da almıştım.Otu koyduk.Dualarını yaptık. Suyundan 3 kaşık içtim.
Sancı odasına girerken 1- 1,5 cm açılmam vardı, 1 saat sonra açılmam 4 cm olmuştu. İlk gün suni sancıyı hiç hissetmedim
2. Gün açılmam devam ediyordu ancak benim vücudumun ağrı eşiği yüksekmiş sanırım.
3 gün suni sancı aldım, 7,5 -8cm açılmam vardı son gün ebelerle sohbet bile ettim. Ne yazık ki oğlum inmediği için bir de rahim tam kasılamadığından normal doğum olamadı.
Bence ot açılmayı gerçekten hızlandırıyor.Doğumdan çıkınca (spinal sezeryan oldum sonra) otu da çıkarttık.
2 gün sonra hastaneden çıkarken ultrasonla rahime baktılar ve doktor şok oldu. Rahim yarı yarıya toparlanmış süpersin dedi.
Şuan 30 günlük lohusayım, rahmim toparlanmış gözüküyor kontrolde.Kanamam bitti, belki tekrar gelir bilmiyorum.
Bu arada kettle de su ısıtıp ( sonuna kadar kaynatmadan tabi), ılık suyla bebeğin poposunu sil mek çok rahatlatıyor söylim. Hala öyle temizliyorum arada yıkıyorum.Hastanede bizim odada sıcak su ak akmayacağı tutmuştu doğumdan sonraki gece, çok kurtardı kettle.