Merhaba güzel anneler
Serklajlı bir annenin doğum hikayesi bu ben çok baktım ama bana denk gelen olmadı bende sizinle paylaşmak istedim.
Bu 2. Gebeliğimdi ve 12. Hafta da planlı serklaj oldum çok şükür hamileliğimde sürekli tekrarlayan enfeksiyon ve kızımın sürekli rahim ağzıma tekme atması dışında bir sorunum olmadı. Oğlumu erken doğum yaptığım için ve ters pozisyonda olduğu için zorunlu sezaryen olmuştum ama hep normal doğum istiyordum 28. Haftamda doktoruma bunun mümkün olabilirliğini sorduğumda neden olmasın deneyebiliriz dedi saolsun canım doktorum :) 35. Hafta kontrollerimde tekrar doktoruma sordum bayramdan sonraki kontrolümüzde çatı muayenesi yaparız eğer uygunsan dikişlerini alırız ve doğumu bekleriz dedi bayram tatili bittiğinin haftasında doktorumun tatilden gelicekti hep bir korkum vardı ya doktorum olmadan doğum başlarsa diye bir nevide öyle başladı doğumum askı da doktorumun tatilden dönmesine 2 gün kala benim nişanım geldi tabi ben bununun nişan olduğunu gece anladım çünkü ilk gebeliğinde nişanım kan ile karışık gelmişti bunda sarı şeffaf sümüksü yapışkan bir şekilde geldi ben bunu enfeksiyonun bir türü sandık taki burada bir post okuyana kadar ertesi sabah 6 da tuvalete kalktığımda tekrar gelmişti aynı şekilde ve hemen doktoruma yazdım bunun nişan olabileceğini yarın dönğceğini ve kontrole gelmemi söyledi öylede yaptım önce çatı muaynesi yaptı ( çatı muaynesi kendinizi tahat bıraktığınız taktirde çok acı veren bir şey değil sadece 1 dakika canınız yanıyor ve geçiyor) çatımın müsait olduğunu ve evet o gelenin nişan olduğunu söyledi şimdi sıra dikişlerimi almaya gelmişti sanırım benim en korktuğum oydu spektrum ile açıp ucu uzun bir makas aldı sadece tık sesi duydum ve bana ipi gösterdi asla bişey hissetmedim 1.5 cm açılmam varmış ve biz eve gittik ertesi sabah ben yatak odamı dip köşe temizledim diğer odalarımı zaten temizlemiştim bir yatak odam kalmıştı sonrada güzel bir duşa girdim sanki hissetmiş gibi uzun uzun abdest aldım ve sınrasında uzandım bir gece öncesinden beri aslında karnımda ağrı vardı ama kasılma değildi artık 10 dk dan 5 dk ya düzen kasılmalarım başladı tabi ben sadece karnımda sertlik ve baskı hissediyorum ağrı acı sancı hissetmiyorum hemen hastaneye gittik nst çekildi 3 dk 1 e düşmüştü kasılmalarım ama yeterlince güçlü değildi açılmam 3 cm olmuştu doktoruma haber verildi ve yatışım yapıldıakşam 10 da ssvd olduğu için sıkı takip edildim ve gece doktorum geldi kontrole 12 de hala 3 cm di sancılarım yine yeterli değildi ama doktorum suni sancı verilemiceğini çünkü dikişlerimin yırtılmasından endişe ettiğini söyledi çünkü 2 bucuk sene vardı oğlumla kızımın. Arasında o gece uyudum sabah 8 de tekrar nst için geldiklerinde sancılarımın arası uzamıştı ve 4 cm açılmam vardı bu arada ben gece uyumadan önce sürekli yürüdüm hareket yaptım hemşire plates topu getirdi kızım yukarda olduğu için aşağı inmesi gerektiğini söyledi ama benim sancılarım git gide uzadı 10 da doktorum geldi son nst de sancılarım düzensizleşmişti artık ama bu şekilde de eve gönderemicekti yırtılma riskinden dolayı ben çok stres olmuştum ve doktoruma 3 e kadar eğer ilerleme olmazsa sezaryen ol ak istediğimi söyledim çünkü ne kendimi o strese sokmak nede kızımı strese som ak istemedim çünkü ben stres yaptımca benim kasılmalarım yavaşladı bunun farkındayım ama engel olamadım kendime saat 2 de doktorum geldi ve kasılmalarım artık durmuştu ve sezaryene hazırlandım genel anestezi ile doğum yaptım skolyozun olduğu için gözümü anestezi odasında. Açtığımda ağlamaktan yakam sırıl sıklam olmuştu ve iç çekiyordum hemşire başımda beni ağlamamam için telkin ediyordu saolsun ve beni hemen odama çıkartmalarını söyledim kızımı görmek istiyordum oğlumu görememiştim direk yoğun bakıma almışlardı o yüzden çok ağlamışım hemşireye anlatmışım :) beni kırmadı ve beni hemen daha tam kendime gelemeden odama çıkarttılar eşim bana çok güzel bir kızımızın olduğunu aöyledi ve kapımız açıldı pespembe yanaklarıyla getirdiler kızımı bana o andan tek hatırlayabildiğim sadece annemmmm diye seslenişim ve kızımı kucağıma verdiklerinde ağlamayı bitirmesi var 37+4 de 09.07.2023 3450 51 cm 14.47 de kızım dünyaya geldi güzel arkadaşlarım uzun oldu ama içimden geldiğince yazdım kesmek istemedim açıkcası darısı tüm hamilelere inşallah 🌼🌼