Selam herkese :) Bayram haftası 39.haftamı işliyordum ve doktorum yurt dışına çıkmıştı. O kadar çok dua ediyorduk ki ailecek :) Doktor geldiği zaman olsun mesai başlayınca olsun diye. Bayramın 2.günü nst da sancım çıkmıştı ve ben sonrasında doğumu başlatıcak bi eylem yapmadım dinlenerek geçirdim. Ta ki pazartesi mesai başladı ve ben doktorumun yanına gittim, sancı yok suyu normal kanala girmemiş daha bekleriz dedi doktorum hem de 41.haftanın sonuna kadar süresi var dedi. Ben o hafta doğmasından çok ümitle gidip üzülerek geri döndüm. Eve geldim 1 saat kadar uyudum başım çok ağrımıştı. Neyse kalktım, birazcık çömelme, 4 el pozisyonunda esneme hareketi yaptım ama toplasanız 10u geçmez. Pazar akşamı 1 bardak adaçayı ile başlamıştım tabi. Neyse akşam eşimle oturduk sohbet kahve falan sonra duş alıp yattım. Tam uykuya geçiyorduk ki saat 23.45, bi şey geldiğini hissettim ılıkça. İlk nişan aklıma geldi ama baktım bu nişan gibi az değil, suyum geliyordu. Ayağa kalktım arttı hemen banyoya koştum, eşim de ayaklandı tabi anladık ki suyum geldi. Hemen çantaları alıp hastaneye gittik, arabada sancılarım hafiften başladı tabi. Nst de sancı var bebek kanala oturmuş kafa olarak ama açıklığım yoktu… Bu gece dinlen doğumuna daha var dedi ebeler, doktorumu haberdar ettiler. O gece ara ara açıklığa bakıp, nst çektiler. Bana yat dinlen uyu enerji topla dediler ama 7-8 dk da bir sancı geliyor tam dalıcam sancı çekiyorum falan. Sancı odasında nasıl sabahladım bilmiyorum biraz oturdum biraz yürüdüm sancı geldikçe çömeldim ama sabah 7 de baktılar ki açıklığım daha 2 cm. Kafayı yicek gibi oldum, kalbim sıkışıyordu her sancı gelişte ama açıklığım neden olmaz hayret ediyordum. Mesai saati başlayınca doktorum geldi her şey normalse bekliycez 2 gün de sürebilir 8 saat de belli olmuyor normal doğum böyle dedi. Ben 2 günü duyunca daha da daraldım. Neyse sonra bi ebe geldi genç bi kız ben sana yardımcı olucam hareketleri göstericem dedi Allah razı olsun o kızdan. Bana bikaç hareket gösterdi sancı geldikçe yapacağım ve hatta o da masaj yaptı ben sancı çekerken, eşim de gördü masajları kız gidince eşim devraldı masaj işini. 8.30dan 10 a kadar falan hiç oturmadan sancıları karşıladık eşimle sonra ben tuvaletim geldi dedim ebelere, gitme bi açıklığa bakalım dediler. Ve açıklığım 5-6 cm di. Çok şaşırdık. Sonra artık kalkma yürüme dedi ebenin biri, ben de süreç hızlansın diye kalkmak istediğimi söyledim ama zaten yatarken de artık sancılar 3-4 dk ya indi. Bazen çok fazla geliyordu ağlıyordum(ağrı eşiğin yüksek dediler bu arada her sancıda ağlamadım sadece birkaçında o seviyeye geldim). Hatta birine o genç ebe şahit oldu ve bence şu an 1 cm daha açıldı güçlüydü dedi. Neyse sonlara doğru ben artık dayanamıyorum ağrıdan. Önceki gün yediğim akşam yemeğiyle duruyordum ve o gün uyuduğum 1 saat uykuyla… Bana serum taktılar ağrılar fazlalaşınca. Sonrasında 2 ebe kolumdan girdi doğum odasına götürdüler, çatala yattım ama nasıl sancı geliyor ara ara. Hemen doğum için hazırlıklar başladı, bu kadar hızlı olmasına şaşırıyordum çünkü bir anda gelişti her şey. Ikınmam gerektiğini söylediler. Sancı gittikçe derin nefesler alıp gelince çok güçlü ıkınıyordum. Dilim damağıma yapıştı bu arada susuzluktan bikaç yudum su verdiler bi ara bayılcak gibiydim sanırım oraları çok hatırlamıyorum. 5-6 güçlü ıkınma sonucu bebeğimi göğsüme koydular :) (Saat 11.37) O sıcaklığın ve yumuşaklığın tarifi hiçbir şeyde yok, anlatılamaz bi his. Allah isteyen herkese nasip etsin. Sonrasında aldılar bebeği hazırlamak için benim de dikişlerim atıldı falan. Kalktım ve bebeğimi kucağıma alarak odaya geri geldim. Normal doğumun en büyük avantajını o çataldan iner inmez yaşıyorsunuz gerçekten sonrası büyük kolaylıkmış. Öncesindeki ağrılar da dayanılmaz mı bilemem herkese göre değişir bence o ama değer diye düşünüyorum. Sonrasında bikaç gün hep derin derin nefesler aldım istemsizce içimden geliyordu:) Bugün tam 14 günlük olduk :) Rabbim tüm bekleyenlere hayır, sağlık ve kolaylıkla güzel doğumlar nasip etsin 🌸