Merhabalar anneler, anne adayları..
Burada birçok kez derdimi paylaştım, dertlerinize ortak oldum. Son birkaç gündür düşündükçe daralıyorum nedense.. gebeliğim doğum kontrol hapına rağmen nasip olan bir gebelik, henüz 1.5 aylık evliydik hamile olduğumu evlendiğimde o nedenle ilk aylarım psikolojik olarak karmaşık geçse de zaman geçtikçe, bebeğimin hareketlerini hissettikçe daha çok sakinleştim ve benimsedim bu güzel süreci. Şimdi doğumum oldukça yakın, hissedebiliyorum çünkü zaten 39 haftaya doğru gidiyoruz. Geceleri uyandığımda içimi bir korku kaplıyor, bebeğim olduktan sonra böyle rahat uyuyabilecek miyim, hayatımın şu anki halinden çok mu kötü olacak her şey, kendime vakit ayıramayacak mıyım, hayatım çok mu zorlaşacak, göğüslerim emzirmekten yara mı olacak, dikişlerim olursa nasıl iyileşip bebek bakacağım….. öyle uzayıp gidiyor bu sorular listesi… bir de etrafımdaki arkadaşlarım genelde bekar ve çocuksuz, bakıyorum kendime kilo almışım, hayatım tamamen değişmek üzere ve bu beni gerçekten çok korkutuyor. Bencillik ediyorsun, bir sürü isteyip sahip olamayan insan varken nankörlük yapıyorsun diyip kızıyorum kendime ama hazır mıyım, ne yapmaya çalışıyorum inanın bilmiyorum, vallahi bilmiyorum. Normal mi böyle hissetmem, gerçekten çok korkuyorum 😔😔