majamm selam! bebek gelişimi 1 hafta geriden ve ya 1 hafta önden gidiyosa o duruma göre mi hesap yapılmalı? Mesela bebek regl hesabıyla 20 haftalık amma ultrason gelişimi 21 hafta gibi gösteriyosa, yeni haftanı 22 gibi mi hesaplamalıyım?
Zeynep1080 majamm majamm benim doktorum ultrasona göre hesapladı en başından beri Mesela başlarda geç döllenmedir dedi adet tarihim 4 Kasım olmasına rağmen 14-15 Kasım yapmıştı Sonra ilerleyince önden gidiyor dedi şu an son adetim 7 Kasım gözüküyor Ultasında on gün kadar önde 35 ile uyumlu Doğum tarihini de ona göre ayarladı sezaryeni Yani ultrasona göre
Tugbacolak majamm ilk gebelıgımde bebek hep 2 hafta önde gıdıyordu ama doktorum ona bakmadı adet tarıhımı baz alarak benı 42 haftaya kadar beklettı normal dogumun baslaması ıcın ultrasyon ölculerı yanıltıcı olabılır aynı gun ıkı farklı cıhaza girdıgınde bıle farklı oluyor kılosu birebir dogumla tutmuyor sonucda kılo boy oranına gore ortalama bırsey hesaşlanıyor onun ıcın ona göre olerlemek mantıklı degıl bence ki dediğim gibş doktorumda hıcbir zaman ona gore gıtmemısdı heş adet tarıgımı baz almıstı suan ıkıncı gebelıgım yıne durum aynı
TKumsall majamm benim geri de gittiği de oldu ilerde gittiği de ama illaki bı yerde tam haftasına oturuyor ikiside