Ervaduru ben radyoloji teknikeriyim mr ben çekiyorum şuan hamileyim çalişmiyorum yeni işten ayrıldım bu postu görünce merak edip girdim ilaçli yani kontrastli mr ve kontrasız dediğimiz ilaçsız mr tabiki arasında fark var biz hiç bir hamile kadına ilaçli mr çekmeyiz kontrast madde vermeyiz o maddenin içinde iyot var normal insanın vücüdünda bile 24 saat içinde bol su ile atıp böbrekleri yoran bişeyki hamilelere bunu asla yapmayız zaten mr da 10 cc veririz az bir doz onu bile hamilelere vermeyiz beyin mr 8 10 dk arasında sürer ilaçsiz da şöyledir normal beyin dokusunu Sekanslar şekilde tararız migrende vb diğer hastalıkların tanı tedavisi için yeterli görüntülemedir nedensiz baş ağrısınız varsa geçmiyorsa bu mr da bişey çıkmadıysa doktor nedenini anlayamiyorsa kontrast vermemiz gerekir yani ilaçlıya çevirir mr i ama siz hamilesiniz size şuan bişey yapamazlar Kontrast madde kullanılarak vücut içerisindeki yumuşak dokular daha detaylı bir şekilde görüntülenir beyinde ki dokuları boyayan bu madde bize net görüntü verir ilaçı bu yüzden isteriz şüphe ortadan kaldırmak için demekti doktor size böyle diyorsa normal kontratsız mr da bişey çıkmamış kontrastıyla da çeviremiyorlar gebelikten dolayı yapabilecek bir durum yok hamilelerin kullanabileceği ilaçlarla doğal yollarla deneyeceksiniz ama dayanilmaz bir ağrı sizi durdurmayacak bir ağrı varsa bu ağrıyla birlikte tansiyon yüksekliği seyreder mide bulantısı kusma vb şikayetleriniz olursa Allah korusun beyin kanaması derim onun içinde zaten ilaçsiz mr da görürüz sizin anladığım kadarıyla beyindeki damarlarin genleşmesi ile stresi tetikleyen temporal bölge değimiz alnın yan taraflarından gelen bir ağrı gibiyse gün içinde devam ediyorsa bu ilaçlarla geçer onları da şuan kullanamazsınız bol bol su içip yürüyüş yapıp temiz hava akıp karanlık ortamda uzanıp stresten uzak durmanızı tavsiye ederim geçmiş olsun