TomrisHanim doktor isteğe kalmış bir şey zararı olmaz diyor. Buradaki insanlar bu kadar basit bir şeyi ani ölüme kadar götürmüş ben aşılar zararlı ya da herkes hacamat yaptırsın aşı yaptırmasın demiyorum fakat çocuğumun canı yanacak diye onun için faydalı olan bir şeyi neden yaptırmayayım, aşılar daha fazla can acıtıyor sonuçta. Ayrıca postu açarkende yaptırıcam diye açmadım uzun zamandır araştırıyorum bilgisi olan var mı diye açtım ama durum anneliğimi sorgulamaya kadar gitti. Ben aylardır bebeğimi karnımda büyütmek için binbir zorluk çekiyorum neden bebeğimi riske atayım maşallah herkes benden çok düşünüyor benim çocuğumu benim söylediğim tek şey bilinçsizce haraket edildiğinde bizimde çocuklarımızında başına bir sürü şey gelebilir örneğin kız çocuğu olanlar kulağını deldirmeye gidiyor değil mi o zaman neden ayy canı acır diye götürmemezlik yapmıyor işte güzel görünsün kız olduğu belli olsun ve bu işlem çocukların canını aşırı yakıyor ama ben kimsenin çocuğunun kulağını nerde deldirdiğiyle ilgilenip hesap sormuyorum çünkü herkes çocuğunu düşünür. Kulak deldirme hacamattan bin kat daha tehlikeli çünkü rastgele bir yerde bilgisiz birine yaptırıldığında çocuğun sinirlerine zarar verip felç kalmasına bile sebep olabilir, Aşılar deri altına giren iğnelerdir ve bu kadar hassas düşüneceksek yapılan aşı yeride enfeksiyon kapabilir, ama bunu düşünmeden çocuğumuzun iyiliği için yaptırıyoruz. Hacamat deri altına inmez deri üstüne görünmeyen 2 çizik atılır ve can acıtan bir şey değil. Bu işlemi araştırma sebebim de dediğim gibi zor bir hamilelik geçirdim ve idrar yolu enfeksiyonu olduğumda enfeksiyon kanıma karıştığı için çok ağır antibiyotikler kullanmak zorunda kaldım çünkü ateşim 39dan aşağı düşmüyordu buda bebeğimde gelişim geriliği yaptı ve daha doğmadan bunun içinde ilaçlar kullandım. Bebeğim daha doğmadan bir sürü ilaç aldı vücuduna, yeni doğan bebekler ter temiz olur diyorlar ya öyle değil işte. Daha sonra yeni doğan hacamatını duydum ve araştırmaya başladım doktora danıştım ve tıp okumuş hacamat yapan kendimde yaptırdığım rümeysa hanımla görüştüm oda önerdi ama ben yinede yaptırmış biri varmı diye buraya yazmak istedim, belki faydasını gören biri vardır diye fakat ne anneliğim kaldı ne cahilliğim ne yobazlığım. Ben 2 üniversite bitirmiş öğretmen bir anneyim eğer cahillikten bahsedeceksek ve tekrar söylüyorum herkes kendi bebeği için en iyisini ister. Ben buraya bilgi alabilmek için yazdım anneliğim sorgulansın ya da hakarete uğrayayım diye değil. Kusura bakmayın bu arada sizede içimi dökmüi gibi oldum çünkü yapılan yorumlar illaki can sıkıyor sizlik bir şey değil yani 🙏🏼🙏🏼💙