Seh999 Ya bir de araştırıp etmeden batıl inaç diyipte insanları yanlış yönlendirmeyin ya belki sizin yüzünüzden toksoplazma kapacak. Siz saçma bu batıl inanç dediğiniz için gibi dokunacak parazit kapacak size bir şey olmadı diye kimseye bir şey olmayacak anlamına gelmez.
2prenses_masal-oyku Seh999 ikinci hamileliğim ilkindede ete dokundum bunda da dokundum ete dokununca nolur ki yani toxoplazma öyle herkese bulaşan bi hastalık değil tabi testini yaptırsın ben hiç duymadım mesela 🤷🏻♀️
Seh999 2prenses_masal-oyku zaten doktorlar bulaşma oranı çok düşük diyorlar etlerin denetimi kontrolu yapıldığı için satılmadan önce. Fakat saçma veya batıl inanç demeden önce araştırıp önlem almak en doğrusu
Sagliklagelkucugum fizikcianne dokunduktan sonra elini ağzına gözüne götürmeden guzelce yıkarsan , çapraz kontaminasyon oluşmamasına dikkat edersen, elinde de açık yara yoksa bi problem olmaz
fizikcianne Ozoooo ne cahil insanlar varmış değil mi. Batıl inanç olduğunu düşünen bile var 🤣Yorumlara şok kaldım 🥵
Hhbnhbnjvv Hamileliyimin basindan beri etde dogradım makinadanda gecirdim çıplak elle. Bu et meselesini forumda duydum. İnternetden arastirdim oyle mikrop gibi bir sey varmıs etde. Ama ben hep unutup çıplak elle dokunuyorum bu gun bile kofte yaptım. Yani ona kalırsa eskinin kadınları hep kilo kilo etleri kendileri kendileri kesib dogramislar hatta koyun kuzu bile kesiyorlarmıs. Boyle her şeyden korkarsak dahada kendimize çekeriz.
Seh999 Hhbnhbnjvv eskiden düşük oranları daha fazlaymış bir de öyle düşünün. Sebebi bilinmeyen araştırılmayan düşükler neden çünkü insanlar bilinçli değil bilmiyorlar belki de o düşüğe o parazit neden oldu veya engelli doğmasına
Seh999 Eskiyle bugünü kıyaslayacaksak bütün açıklardan bakmam gerekir o zaman yapılan iş yükü çok fazlaydı tamam ancak düşüşler, ölümler de çok fazlaydı. Eskinin kadınları öyleymiş böyleymiş demek yanlış bir düşünce bence