5 Temmuz kontrolümde doktorum 1-2 cm açıklığım olduğunu bebeğin doğum kanalına girdiğini söylemişti. 10 Temmuz ptesi günü açıklığımın 3-4 cm olması durumunda beni doğuma alacağını söyledi. Bu süreçte bol bol hareket etmemi doğumu tetikleyici şeyler yapmamı önerdi. O haftasonunu ev temizliği pilates topu tepesinde geçirdim. Ama açıklık ilerlemedi olarak düşünüyordum. Sancım falan yoktu suyum da henüz gelmemişti. Pazar gecesi baya huzurlu uyudum. Ptesi sabah 8.30da hastaneye gittik açıklığa baktı yatışını yaptırıyorum dedi. 37+6 daydım. O heyecanla odaya çıktım 5 dk sürmedi hemen hemşireler geldi düşük dozda suni başlattı. Ben doktora epidural istediğimi söylüyordum hep, duruma göre bakarız diyordu. Hemşirelere epidural istediğimi söyledim hemşire bir doktoruna soralım dedi o gidiş gitti o süreçte ben 5 cm olmuşum. Hemşire geri geldiğinde epidural artık uygun değil dedi, yani allem edip kallem edip epidural vermediler. Epidural ıkınmayı zorlaştırıp doğumu uzatıyormuş hep bu muhabbetler ile oyaladılar. Bilinçli vermediklerini düşünüyorum. Sabah 9da başlayan suni serüvenim 14.45e kadar sürdü. 5 cm de iken suyumu patlattılar. Yatışımı yaparken zaten akşam olmadan doğurturuz seni diyorlardı. 14.45e kadar pilates topu üzerinde suyun altında hareket ettim durdum. Son 1 saat gerçekten çok zordu 7cmden sonra sancılar geldikçe yere çömelip geçmesini bekledim en son ıkınma hissi geliyor diye hemşireleri çağırtırdım. Son bir nokta kaldı orayı aşarsa bebek doğuma geçicez dediler. Bu doğum işinin en kötü yanı gelen giden hemşire açıklık bakıyor sürekli elleniyorsun 🙂 neyse hadi doğuma gidiyoruz dediler, doğumhanede çatala aldılar, 2 defa denedik, ıkınamıyorum olmuyor perişanım, çataldan indirip yerde çömelttirip ıkındırdılar 10 dk. Sonra tekrar çatala aldılar 1 kez denedik çocuk hazır doğuma doktoru çağırın dediler doktor geldi, sancımla bir kez ıkınma denedik olmadı yine ıkınamıyorum çıkmıyor çocuk. Doktor strese girdi ıkınamıyorsun derin bir nefes al ve tut diyor ben ıkınmaya başlamam ile bağırmaya başladım doktoru duyuyorum ama dediklerini yapamıyorum. Ikınmada 2.denememde belli bir seviyeye geldiğini hissettim bebeğin, o ara bekle ıkınma dediler iğne yaptılar, kesi attı sanırım doktor sonra tekrar ıkın dediler bebeği aldılar. 15.13te bebeğim 3100 gr doğdu, Doktorun bebeğin kürek kemiklerine bakılsın dediğini duydum bebeği bir gösterdiler göğsüme koydular sonra o ara dikişler için beni bayılttılar diktiler. İç ve dış bir sürü dikişim var. Oturmakta çok zorlanıyorum. Doğumhaneden çıkarken ağlıyordum eşime kürek kemiği dediler dediğimi hatırlıyorum, o stres içinde o kadar ona üzülmüşüm ki kendimi de suçlamaya başladım ıkınamadın diye. Odaya geldim bebek kontrole gönderilmiş 1 saat sonra geldi. Röntgen falan çekilmiş bir sıkıntı yokmuş. Ama bir not düşülmüş sağ kol moro refleksi az diye. Çocuğun kolunu polis pozisyonu tutun 20 gün sonrada çocuk ortopedi görsün dediler. Zaten lohusayım bi de bunu duydum ağlamaktan perişan oldum sütüm gelmiyor 2 gün süt konusunda çok zorlandım. Bütün süt artırma yöntemlerini denedik şükür şuan 5.günüm de sütüm geliyor tazyikli hatta. Bebeğime memeyi tutturamadım uyandırmak çok zor , ilk 2 gün o ağladı ben ağladım hem dikişlerim hem emmemesi. En sonunda buradan okuduğum silikon göğüs ucunu eşime aldırdım. Şükürler olsun bebeğim onunla 3 gündür emiyor, dün sarılığı 14 çıktı o emziremediğim zamanlarda çoğaldı diye düşünüyorum şuan zorla da olsa 2 saatte bir kaldırıyorum zaten silikonu rahat kavrıyor. Salı kontrole gideceğiz inşallah sarılık değeri düşer.
Doğum sürecim ile ilgili birkaç pişmanlığım var. 37.hafta itibari ile çok ağır hissettiğim için sabırsızlanıyordum doğum olsa diye. Sanırım erken doğum yaptım diyorum şuan, o açıklık ile 1 hafta 10 gün daha gidebilirdim bebeğin suyu baya yukarıda idi çünkü. Bebeğin kilosu ilerliyor normal doğum istiyorum diye doktorda acele etmiş gibi oldu. Doğuma bazen müdahale edilince işte böyle zorlu ilerliyormuş. Doktorum da zor bir doğum oldu dedi. Normal doğuma bir daha cesaretim olur mu bilmiyorum. Şuan kabızım, ıkınma fobim oluştu kabızlık ağrısından ölüyorum. Dikişlerime birşey olacak diye ıkınmaktan çok korkuyorum. Bir sürü ilaç verdi ishal olamıyorum türlü şeyler denedim bana mısın demiyor. Başına gelenler var ise tavsiye bekliyorum 🙏
Acısı tatlısıyla bebeğim şu an yanımda. Bugünüme şükrediyorum. Doğum bekleyen tüm arkadaşları Allah bir avazda kurtarsın 🙏