Dygs valla şöyle söyliyim. Doktorluğuna asla lafım yok kızımın doktoru. O zaman da sürekli tahlil yaptırıyordu kızımda haftada bir çağırıyordu 15 günde bire çıkardı sonra vs derken ilk hamileliğim diye o zamanlar bazı seyleri görmemişim ama her gittiğimde mutlaka tahlil veriyordu siz de bilirsiniz illaki. Bir de tahlil vermesine birşey demiyorum ama çalıştığı yerde yaptırma zorunluluğu bırakıyordu. Sonuçta herkes özele gidiyor diye herkesin maddi imkanı çok iyi olacak diye birşey yok. Çok şükür maddi açıdan kötü değiliz ama zorunlu kılıp her seferinde en az 150-300 arası tahlil ücreti ödemekte yani bence herkesin yapacağı birşey değil. Neyse işte ben başlarda vajinal muayene olmamak icin devlete gitmiştim ilk muayenemi orada hemen tahlil yapmışlardı. Daha sonra kızımın doktoru diye Faruk beye geçtim tahlillerimi de götürdüm. İnceledi bana hafiften laf soktu en iyisi dururken ne diye devlete giderler falan diye ama bilgisayarına da devlette yaptırdıklarımı kayıt etti yani. Daha sonraki gittiğimde benden yine tahlil istedi. Mesaj at bana çıkınca bakayım dedi tamam Faruk bey dedim. Sonraki gün tahlilim çıkmış mı diye mesaj attım kendisine whatsapptan. Kendisi sonucun fotoğrafını çekip atıyor bilirsin zaten bir de ne göreyim. Devlette yaptırdığım tahlilin aynısını bana tekrarlamış ve ben o tahlile 360tl para ödedim. Ekstra da 95 tl muayene ücreti su an 110 olmuş sanırım. Yani kısaca basımdan asagı kaynar sular döküldü. Her hafta çağır benden muayene ücreti al ve her hafta bana tahlil yaptır tahlil aynısı olsun. Kısacası 20 gümden benden 800tlye yakın para gitti. O kadar zoruma gittiki o an bıraktım kendisini. Türkan hanım mesela ayda bir çağırıyor ve her ay sadece para alıyor. Arada gittiğinde almıyor. Yani 15.gün çağırdığında senden ücret istemiyor. Diğer gittiğinde alıyor ve tahlili git sağlık ocağında yaptır yapıyor diyor ama Faruk beye devam ediyor okşayıcım her hafta hem muayene ücreti ve her hafta 200tllik tahlil sağolsun yani imkanım olduğu halde böyle bir kandırılmayı da kabul edemedim yani. Bu arada çok uzun yazdım ama adını görünce dayanamadım 🙈