SabinaSelimova
Tip1 diyabetli olarak yorum yapıyorum günde 5 kez insülin kullanıyorum ve 22 senedir şeker hastasıyım.
Stres , heyecan ve bu sıcak hava şekeri yükseltiyor
Özellikle birşeye sinirlendiğinizde fark edeceksiniz şekeriniz 90 dan birden 200 e bile çıkabiliyor . Uzun süre açlık şekeri yükseltiyor. Yemekler de kahvaltı da ben hiç ekmek kullanmıyorum diyetisyen tam buğday yememi söylemişti bir kaç gün yedim ancak o da şekerimi yükseltti onu farkettim. Öncesinde hiç ekmek kullanmıyordum çünkü . Kahvaltı da Domates şeker yükseltir bu yüzden yemiyorum anca bir dilim alır yerim , domates salçası yerine biber salçası kullanıyorum yemeklerde de . Örnek vereyim
Sabah bir yumurta haşlayın veya çok çok az yağ ile omlet yapın yanına sınırsız yeşillik ve salatalık peynir 5-6 zeytin ekmek yerine de 1 tane galeta tüketin .
Ben şuan 36. Haftadayım ve çok çok dikkat etmeme rağmen 180 leri gördüğüm oldu bu 3 hafta içerisinde
- Hafta da 2.100 kg olan bebeğim , şekerim den dolayı şuan 36. Hafta da 3900 kg . Herşey yolunda gidiyor şimdiye kadar hiç bir sorun yoktu ancak bu şeker düzeni bir bozuldu mu iş değişiyor , özellikle son aylar da bebekler daha hızlı kilo alır .
O yüzden ilk başta söylediğim gibi stres heyecan sinir hepsi etkili birşey yeseniz de yemeseniz de bunlar bile sebep oluyor.
Bol su için , akşamları yürüyüş yapın ve gerçekten takmamaya çalışın