Bzkrtdnmz Melike_algul Bende 4 temmuzda doğum yaptım doğum raporumu iş yerine götürdüm. Daha almadım parayı. Bilgilendirme nereye yapılacak acaba. 🤔
Zeynep-ece civcivim- özel sektörde çalışanlar için geçerli çalışmadığı günlerin parasını sgk ödüyor ama hepsini değil hakediş miktarının ⅔ alınıyor
defnezumram Melike_algul o o şekilde hesaplanmıyor son 10 ayda aldığın sigorta primine göre hesaplanıyor herkesin farklı çıkar maaşına göre yani
Seyma-10 32 haftada izne ayrıldım ama bu konuda hiç bilgim yok nasıl oluyor doğumdan hemen sonra yatıyor diyende var 4 ay daha sigortalı olman gerekiyor diyende birde izne ayrıldığımızda maaşı çalıştığımız yermi veriyor devletmi yatırıyor
Melike_algul Seyma-10 o parayı devlet veriyor doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra 2 ay toplam 4 ay olarak hesaplanıyor
Birglbiray Seyma-10 maaş almıyorsunuz almadığınız için toplu olarak doğum raporunun bittikten sonra yatıyor. Bana 24 bin gibi bi rakam yatacak 30 temmuz da bitiyor raporum 10 gün sonra da yatacak sanırım. Yeni düzenlemeye göre brüt ücretin 3/2 si olarak yatacak rapor parası. Doğumdan önce en az 90 gün prim olması gerekiyor raporlu olduğunuz dönemde de sigortanızı devam etmesi gerekiyor.
Melike_algul Birglbiray doğumdan sonra da herhangi bişey götürmemiz gerekiyor mu iş yerine eltim doğumdan sonra kağıt götürülmesi gerekiyor demişti
Seyma-10 Birglbiray o zaman çalışmadığımız zamanki maaşımızı alıyoruz gibi ben sanıyordum ki doğum sonrası sigorta veriyor o şekilde parayı ayrıyetten de izine ayrıldığımız zamanda da her ay maaşımızın 3/2 si alınıyor
Birglbiray Seyma-10 aynen çalışmadığınız dönem için geçerli. Bazı firmalar var anlaşıyorusn maaşını vermeye devam ediyor ama para yatınca iade ediyorsun falan çalıştığınız yere de bağlı genel olarak çalışmadığınız dönemin pparasını alıyorsunuz.
Nice19 Melike_algul e devlet üzerinden hesap tanımlaması yaparsanız oraya yatıyor direk öteki türlü ptt alabilirsiniz