Cecilya Doğum parası , süt parası gibi ödemelerle ilgili bilgisi olan arkadaşlar varmı? İlk doğumum olucak.( ikiz)
mehtap28 Cecilya Doğum parasını bilmiyorum ama belediyelerin yardımını biliyorum özellikle ikiz gebeliklerde mama ve bez yardımı yapıyorlar
Merve201119 Cecilya canım benim bir yakınım yakın zaman zamanda ikiz bebek dünyaya getirdi süt parasını bilmiyorum da 700 lira para yatmış annenim adına 700 lira doğum parası veriyorlarmış
Cecilya mehtap28 bende onu bilmiyordum.Doğum parası ssk varsa ya da bir güvencen veriliyormuş.Doktorum dün söyledi.Hastaneden rapor vericek ama nasıl yol izlenicek bilemedim
Esomami Cecilya veriliyo canim dogum belgesiyle sosyal yardimlasmaya gidiyosun ikiz 400 tl die biliyorm dogum parasi 41 sut kartida saglik ocaklarinda 28 haftada kayit olunuyo hemsireniz yonlendiriyo sizi
Badgirl_ Cecilya canm dogum parası bütun annelere veriliyo ssk veya baska bisey gerektirmiyo benim esim gittgnde bagkur borcunuz var olmaz demislerdi bende 144 u aradim kesinlikle hayir oyle bisey soz konusu degil tekrar gidin basvurunuzu yapın bu yardim butun tc vatandası dogum yapan bayanlara yaplyo dedi
Badgirl_ Dogum parası 300 tl sut parası 149 tl dogum parasını dogum yapan tüm tc vatandası annelere veriliyo dogum yaptıktan sonra dogum raporunu l aile ve sosyal politikalar mudürlugune götürup basvuru yapyosunuz 40 gün icinde annenin adına yatyo😊
BirAnneAdayi Esomami merhaba bu 41 süt kartına hemşire hanim beni de kaydettirmis telefonuma mesaj geldi ama ben kayıt yaptırmadım. Nasıl bir uygulama acaba
Dilarakaan Badgirl_ Bu doğum parası her aynı peki bikereliğe mahsusmu ? Peki nezaman başvuru yapılması lazım şuan 13 haftalık hamileyim ?
Cecilya Teşekkür ederim arkadaşlar.Detayları okumaya çalışıyorum internetten yine.Bebeklerlede nasıl gidicem kış vakti bilmem.Sanırım internettende oluyormuş aile bakanlığından.Artık araştırıcam
mehtap28 Cecilya belediyeyi arayip sosyal yardimlasmaya baglamalarini söyle canim onlara sorarsan seni yönledirirler ayrica bagli oldugun aile hekimligindeki eben süt parasi icin kayit aciyor sana
Elizanderin Cecilya senin gitmene gerek yok eşinde götürebiliyo raporu.bide yeni yasa çıktı ikiz bebeklere 2 yıl boyunca bez ve mama yardmı yapilicak. Normal dogumdada ilk cocuga 300 ikinciye 400 tl veriliyo.süt parasınıda saglık ocagı veriyo postaneden alıyosun
mehtap28 Kypnrbrcu evet sadece ikiz bebeklere bez ve mama ama normal dogumlara da dogum cantasi getiriyolar
Esomami Kypnrbrcu 41 kart hamileligin son 3 ayi ve dogum ilk 3 ayi toplam 6 ay her ay 20 tl para veriyolar anlasmali marketlerde kullaniyosun cok bisey degil ama bitek sut degil hersey alabiliyosun bende ogluma istediklerini aliyorm o parayla 😊
Cecilya Elizanderin ay süt ve bez yardımı iki sene ise çok sevindim şuan.Herşey iki masraf bize çünkü.O zaman bunu doğum sonrası ssk da halledicez değil mi?Ya da eşim halledicek.Normal doğum yapmıcam ama.Doğum farkı yok diye biliyorum
Elizanderin Cecilya yok sezeryan nrmal farketmez. Bez ve mama yardmı yeni açıklandı haberlere çıktı bakmak zor oldugu için masraf acisindan sadece ikiz ve ücüzlere bu yardım internetten tam bilgi ögrenblrsn cnm .
Cecilya Esomami bana bahseden olmadı hiç.Son 3 ay geçti benim.32. Haftadayım.Peki nerden aldın cnm bu kartı?
Mervealkan Esomami hangi markette istediğinizi alıyosunuz? Ben izmit merkezde oturuyorum süt harici bişey alınmıyo sanıyodum.
Esomami Cecilya saglik ocaginda kaydin yokmu senin orda diyolar yonlendiriyolar zaten ben de 32.4 gunlugum 2. Yatti para yani gec degil smdi gtsen saglik ocagina yani kaydin olmasi lazim konturollerin yapilio 3 kere falan ya yani eger varsa kaydin o para toplu bile yatiyo cnm