Pinklove Rektal fitil yazmış doktor günde 1×2 kez. Günde 1 kere 2 tane mi demek oluyor? Şimdi 2 tane fitili aynı anda mı içeri salmam gerek?
srny Pinklove evet anladığınız şekilde doğrusu ama ilaç tam olarak ne aynı anda 2 tane rektal fitil kullanımı olan bi ilaç mı prospektüse bi bakalım bazen doktorlar yanlışlıkla da yazabilir eczanede bilgi verildi mi size alırken
srny Kediannesi1 2×1 sizin dediğiniz anlama geliyor yani bir günde 2 kez 1 er adet sabah akşam demek. 1×2 tek seferde 2 adeti aynı anda alacaksanız demek
Kediannesi1 srny daha önce reçete yazdınız mı bilmiyorum da biz reçeteye 1*2 yazıyorsak günde 2 tane sabah akşam kullanılması gerektiği anlamına geliyor aynı anda 2 tane alması gerekirse eczacı yada doktor belirtir en doğrusu eczacı yada doktora sorması sanırım ben hiç bir reçetede öyle bir kullanım görmedim kendim de öyle reçete yazmadım
Pinklove srny Grip oldum, sabah doktorumu aradı vatsaptan fitilin adını yazmış günde 1×2 kez diye. Benimde kafam karıştı aynı anda 2 tane mi salmam gerek fitili şimdi☹
srny @Pinklove Siz sanırım yurtdışındasınız bu ilaç Tr de yok çünkü. Dediğim gibi 1×2 dediyse günde 1 kez 2 adeti aynı anda alacaksınız
srny Kediannesi1 siz reçete yazacak yetkinliğe sahipseniz doktor musunuz acaba ben eczacıyım ve günde yüzlerce bu şekilde reçete görüyorum karşılıyorum. Yaptığınız uygulama tamamen yanlış eğitiminizi nerden aldınız lütfen bilmiyorsanız da bi internetten araştırmanızı öneririm
Kediannesi1 srny önünüze gelen reçeteleri doktorlar yazmıyor benim gibi asistanlar yazıyor evet bu şekilde yönlendirin hemde yurt dışında yaşayan bir hastayı yanlış kullanıma yönlendirmemişsinizdir inşallah.
srny Kediannesi1 farkındaysanız arkadaş kendisi tavsiye istemiş ben aldığım eğitime dayanarak bilgilerimi aktardım uygulayıp uygulamamak veya tekrar kendi doktoruna teyit ettirmek kendi bileceği iş. Size de çalıştığınız hekime 2×1 ve 1×2 nin farkını sorup öğrenmeyi tavsiye ederim
Pinklove minnakkraker Sinem-Gorkem Sinem-Gorkem srny Kızlar hepinize teşekkürler, dediğiniz gibi yaptım, doktoruma yine sordum günde 1 defa 2 doz almamı söyledi. Bende öyle yaptım, iyki varsınız🌸🌸🌸🌸🌸 Kediannesi1
Kediannesi1 srny hanımlar benim hatam sakin olalım hep birlikte sıcak başıma vurdu herhalde üslubunuz kaba gelince de terslendim akşam üşenmedim reçete buldum baktım tam tersine çalışmış beynim 🤦♀️
Sinem-Gorkem Bende uzman hemsireyim, malum orderlar da bu şekilde veriliyor. 1×2 seklinde yazılmış bir order günde bir defa iki doz ilaç alınması şeklindedir. Lütfen ehli olmadığımız konularda bu denli ozguvenli olmayalım.
minnakkraker Bende normal hemşireyim 1×2 günde bir defa iki doz alınmasıdır aksini söyleyen verdiği orderı kontrol etmiyor demektir🤣
Kediannesi1 Pinklove benim hatam sıcak başıma vurdu herhalde gerçekten kusura bakmayın reçete buldum baktım şimdi iyi ki de biri ne diyor bu deyip yorum yapmış