Çok sert tepkiler verenlerde olmuş, ılımlı konuşup bırakmanı önerenlerde. 36+3 haftalık hamileyim. Öğrendiğim günden bugüne dek bırakamadım, nefsime hakim olamadım daha doğrusu çünkü babamın lösemi hastası olduğunu öğrenmiştim. Onun tedavisi ile ilgilenirken bir dönem sadece azaltabildim, bu süreçte bebeğimi karnımdayken etkileyen bir durumu olmadı. 1 ay önce babamı kaybettim, ve kendime dur diyemedim daha da çoğalttım. Ekstra bir vicdan azabı mı evet. Bizler çevremizden duymak istediklerimizi alıyor ve ona göre kendimizi şekillendiriyoruz. Halbuki çok farklı bünyelerimiz, bebeklerimiz var. Benim arkadaşım 3 çocuk doğurdu üçünün hamilelik döneminde de günde 1 paket olarak devam etti, 3 çocukta 2 yaşına kadar emdi, 3 çocuğuda kolay kolay hasta olmuyor hepsi çok sağlıklı. Ama senin ki ya da benim ki de böyle olur diyemeyiz hiç birimiz. Seni çok iyi anlıyorum, bırakmak çok zor biliyorum. Ama en azından azaltmayı dene. Ben doktoruma sigarayı abarttığımı söylediğimde, içmediğim zaman çok sinirli hissettiğimi ve sürekli ağladığımı belirttiğimde tabii ki içmeni önermiyorum bırakmalısın, ama bu senin için çok imkansızsa şunu söyleyebilirim streste bebeğe çok zarar veren ve gelişimini etkileyen faktörlerdendir demişti. İnşallah sağ salim kucağımıza almak nasip olur, umarım söylenilenler gibi şeyler yaşamayız. Bol bol dua et, hem kendin için, hem bebeğin için. 🙏