N-23 @arsaynl canım plasenta ile ilgili her konu dikkat edilmesi gereken bir şey ama size tecrübe olarak konuşmak istiyorum. Ben bundan 1,5yıl önce plasenta eski sezeryan dikişime yapışık halde doğum yaptım. Yozgat’ta yaşıyorum ben ve özele gidiyorum. Burası küçük yer böyle riskli gebelerden çok korkuyorlar ve ne şehir hastanesinde ne üniversite hastanesinde hiç bir doktor kabul etmedi. Ben hamile halimle doktorun söylediklerini tam anlayamadım bile eşime bir baktım gözleri dolmuş dedim ciddi bir şey galiba netten bir araştırdım resmen ağlamaktan helak oldum. Nasıl zor geçti o günler anlatamam. Sonra doktor bulduk evet herşey olabilirdi ama işinin uzmanı bir ekip doktor ve hastane de iseniz içiniz rahat olsun. Demek istediğim bende sizin gibi kafaya takmaktan kafayı yiyordum ve inanın stres herşeyi daha zorlaştırıyor. Size tavsiyem asla ağır iş yapmayın yemek wc dışında ayakta fazla kalmayın, ilişki yaşamayın, bol su için ve en önemlisi stres yapmayın. Kafanızı başka şeyle meşgul edin. Kendinize 3.basmak bir hastane perinatolog ekibi olan donamlı bir doktor bulun. Korkmayın. Her ameliyat risklidir. Ama ülkemizde inanın bu tür vakalara doktoralar artık daha bilgili.. kendinize ve bebeğinize stresi yaşatmayın.