elistos Bugün çatı muayenesinde doktorum çatımın dar olduğunu 3200den fazla bebeği doğuramayacağımı doğursam bile ezilmeler vs olabileceğini söyledi çatısı dar olup normal doğum yapan oldu mu süreciniz nasıl ilerledi
birannis_ elistos çatı dar olup normal doğum yapmak kendinizi riske atmak gibi birşey bir tanıdığıma çatı muayenesi yapmamışlar çatı dar olduğu için Rahimi zarar gördü kızı o şekilde doğum yaptırdılar fazlasıyla dikişi vardı sonrasında 2 defa ameliyat olmak zorunda kaldı aynısı size olacak diye birşey yok ama riskleri göz önünde bulundurarak doktorunuz neyi öneriyorsa bence o şekilde doğum yapmalısınız
PervinY elistos Bana da dar dedi doktor yinede denedim 7 8 cm açılma ile doğmadı kafasına zarar gelir diye korktuk bebeğim de küçüktü 3 kilo doğdu sezeryanla.
Agg0207 elistos benimde çatım dar sezeryanla dogurdm bebek sikisabilir vakumlama yapmak zorunda kalabliriz dedi bana doktorum oda çok tehlikeli birşey kendiside onermedi.cati dar olunca doğum çok zor oluyor anneminde çatısı darmis beni normal doğurmuş ama tek çocuğum birdahada asla çocuk düşünmemiş resmen travma yaşamış popoya kadar kesikleri olmuş çok zor atlatmış
Melisct94 Ablam, kuzenim, benim 3ümüzünde dardı ama yapamadık malesef açılma 2 den üzeri olmadı hiç birimizdee 🙄 doktor bizede demişti aslında bazen dinlemek inatlaşmamak lazım.
elistos birannis_ sezeryanı önerdi ama yine de bize bıraktı düşünün dedi kuzenim ebe onunla görüştüm oda riske atma sezeryan ol buraya 10cm açılmayla gelip sezeryana aldığımız oluyo dedi normalin acısını çeksem de sonuç sezeryan olacak gibi
Mutluemos birannis_ ayyyyy🤯 benim halen daha çatı muayenesi olmadı doktor dedi doğum anında belli olur
elistos PervinY bende ondan korkuyorum normal doğum diye diretip normalinde acısını çekip sonra sezeryan olurum diye
elistos Agg0207 evet doktor da bana öyle söyledi yırtılman çok olur dedi hadi bebeğin kafası çıksa omuzları çok zor çıkar zarar görebilir dedi normal çok istiyordum ama sezeryan olacağım gibi
elistos Mutluemos doktora açılma olmaz mı diye sorduk olmaz dedi böyle doğdun böyle devam eder dedi normal istiyordum başka doktora da gitsem mi acaba bilemedim
birannis_ Mutluemos valla ben anlamadım o doğum anında belli olur denilmesini o yüzden fikrim yok yanlış birşey söylemek istemem benim tanıdığımın çatı kontrolü yapılmamış kızı zorla çatısı dar olduğu halde doğurtmuslar yani bu durumu devlet Hastanesi’nde yaşadı benim çatı muayenesi yapıldı ilk gebeliğimde bunda yapılır mı bilmiyorum
Mutluemos elistos ben bilmiyorum bile benim catim muayenesi yapılmadı Allah korusun riske atma doğum için sezeryan mi önerdi size
Saygi_can elistos merhabalar bnce başka bir kaç doktora daha gidin 36.3 erken muayene için, 38 den sonra muayene yapıyor Hakkınızda hayırlısı olsun sağlıcakla kavuşun 🤲
Mutluemos birannis_ ben dogmazsam haftaya olan kontrolümde bunu tekrar diyeyim mi çünkü korktum siz böyle diyince kız nasıl inşaAllah iyidir ama unutamayacağı kadar etkilenmiştir şimdi
birannis_ Mutluemos Rahimi alındı doktor tekrar bebek istiyorsan hamile kal sezaryen ile birlikte Rahimide alırız demişti o şekilde sağlık problemi çözüldü ya herkeste aynı şey olacak diye Bir durum yok sadece doğum anında bilmiyorum o sancıyi çekip aa çatın darmis sezaryen olacakmısiniz diyorlar ben anlamadım ki neye göre doğum anını bekliyorlar hiç bir fikrim yok bilmediğim bi konu hakkında yanlış birşey söylemek istemiyorum
Mutluemos birannis_ kız kiz ne kadar kötü olmuş yine Rabbim evlatlarını ona bağışlasın ona ve bekleyen tüm hastalara şifa versin inşaAllah
Beyzanrrr elistos çatı ne arkdslar gözünüzü seveyim nerden uyduyorsunuz yada kim diyor çatı die birşey yok toplumda bile çatı yok yani sırf para almak için yada sezeryana alabilmek için doktorların uydurduğu bahane herşeye inanıp durmayın ya eskiler nasıl doguruyormus çatı die birşey mi vardı bu sene de bu peydahlandi seneye de galiba kadınlar doguramaz diyip erkeklere yukleyecekler
elistos Beyzanrrr gittiğim hastanede normal ve sezeryan doğumun fiyatı aynı ve illa sezeryan ol demedi çok zor olur dedi yırtılman çok olur bebek ezilebilir vs vs dedi ve siz düşünün kararınızı verin dedi
Minmini Beyzanrrr pelvis kemiğine verilen diğer addır. Bilginiz yoksa lütfen yorum yapıp insanları yanlış yönlendirmeyin. Bebeğin geçeceği kanalın en önemli kısmını oluşturur ve çapı kişiden kişiye değişir. Bebeğin kafa ölçüsü, kilosu ve annenin kemik yapısı birlikte değerlendirilerek bir karara varılır. Biraz okuyun bilgilenin lütfen.
Vilvilvil elistos Çatım darmış çatı muayenesi olamadan 37. haftada geldi bebişim. Ancak açılmam tam oldu 10 cm falandı doğumum zor oldu kesi dikiş çok fazlaydı. Sonrasında hızlı toparlandım 7. gün kontrolde tamamen iyileşmiş demişti doktor
elistos Vilvilvil ebe kuzenimi aradım sordum bana dediği şey 10 cm açılmayla bazen doğuramayıp sezeryana aldığımız oluyo riske atma dedi bende şu anda ne yapacağımı bilmiyorum zaten sezeryan olursam da 39 haftalığı beklicez belki kendiliğinden gelir o zamana kadar