Havvaca 39+5te suni sancı ile doğum yaptım. Benim hiç sancım ve açılmam yoktu önce alttan ilaç koydular o da sancı ve açılma içinmiş. İlk bi kaç saat sancı yoktu, sonrasında yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı, sancıyı çekerken hiç yerimde durmadım açılma da hızlansın diye pilates topunda hareketler yaptım biraz yürüdüm squat şeklinde otur kalk yaptım. 10 saat sancı çektim yeri geldi pes etmek istedim, sezeryana alsınlar diye çok yalvardım ama pes etmemem için herkes elinden geleni yaptı. Bazen dayanamicak gibi oluyorsun, yapamıycam sanıyorsun ama çok da güzel yapıyoruz dayanıyoruz aslında. Biz kadınlar çok güçlüyüz 🙏🏻 10 saatin sonunda artık açılmam da 8 cm olmuştu, suni sancı verdiler 20 dk kadar o sancıyı çektim ve sonrasında ıkınma hissi gelmeye başlamıştı doğumhaneye aldılar 3 kere ıkınma sonrası 7 dk içinde kızım kucağımdaydı ❤️ O an herşeyi unuttum iyi ki dedim pes etmemişim ve kızım kucağımda yürüyerek doğumhaneden çıktım 🌸 bi kaç dikişim oldu o da zamanla iyileşiyor şimdi 9 günlük olduk, yanımda 3 günden sonra kimse kalmadı bebeğime kendim bakıyorum, işimi yapıyorum. İnsallah siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız, evladınız ve kendiniz için dayanın 🌼